hasnyálmirigyrák könyvvásár Esterházy Péter levél Élet és Irodalom
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Kossuth-díjas író nem tudott részt venni a Göteborgi Könyvvásáron, amelynek résztvevőit ezért írásban köszöntötte. A felolvasott levélben, ami ma az Élet és Irodalomban is megjelent, a hasnyálmirigyrákról ír.

Egy részletet ma az ÉS Facebook-oldalán is megosztottak:

„Erről sokat tudnék beszélni, a varázsról, a titokról. És milyen lelkesen, ihletetten. Hiszen ez tölti be az életem. (Zárójel. Ez kicsit megváltozott, ezért is nem vagyok személyesen jelen, most igyekszik más betölteni az életem, de így meg a hasnyálmirigyrákról tudnék lelkesen és ihletetten beszélni, amitől ugyan most megkímélem a tisztelt publikumot, de ne reménykedjen, előbb-utóbb hosszabban is szólok róla, I am afraid.) Folytatom zárójelen kívül, mintha mi sem történt volna.”

Forrás: MTI/Komka Péter

Azt, hogy Esterházy Péter a saját betegségéről ír a göteborgiaknak küldött levélben, Grecsó Krisztián mondatai teszik egyértelművé.

„Olvasók, barátok, rajongók, kollégák ezrei gondolnak rá (Esterházyra – a szerk.) a legnagyobb aggódással, szeretettel nap mint nap, állnak meg, néznek fel az égre, hogy ha van isten, vagy ha nincs, akkor is, Péternek meg kell gyógyulnia.”

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.