Nem tudsz aludni? 4 tuti módszer, és jön az álommanó

Forrás: Thinkstock -
módszer alvás felnőtt tipp álom
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hiába vetsz be minden lehetséges eddig ismert módszert, egyszerűen nem jön álom a szemedre? Kövesd tippjeinket, és nem kell bárányokat számolnod.

Lazítsd el az izmaidat!

Mielőtt lefekszel aludni, nyújtsd meg az izmaidat, ahogy egy edzés után tennéd, csak épp fekvő pozícióban. Elég 5 másodperc minden izomcsoportnak. Kezdd a lábfejeddel, és haladj a fejedig. Ha végeztél, feküdj olyan pózban, ahogy a strandon, és gondold azt, hogy süt rád a nap, naptej illat vesz körül, a víz hullámzik, és hoppá, máris elaludtál.

Forrás: Thinkstock

Csinálj egy alvás segítő turmixot!

Semmiképp se egyél lefekvés előtt, de egy fincsi smoothie belefér. Turmixolj össze görög joghurtot mandulatejjel, és tegyél bele egy kis fahéjat. Ezekben mind olyan dolgok találhatóak, amelyek segítenek elaludni.

Tedd le a telefont!

Egészen biztos, hogy már nem először hallod, hogy kapcsold ki a laptopot és tedd el a közvetlen közeledből a telefonodat. Az ezeken olvasott hírek, üzenetek felzaklathatnak vagy izgatott állapotba kerülhetsz tőlük.

Indulhat a jógalégzés!

Ha nem is jógázol, legalább sajátíts el néhány légzéstechnikát, és vesd be őket alvás előtt. Megnyugszol tőle, és nem fogsz forgolódni az ágyban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.