Egyedül vagy külön? Párban szép az élet, bizonyos dolgokat kimondottan élvezetes mással csinálni, ez nem feltétlenül vonatkozik az evésre. Íme, 5 ok, amiért jobb, ha egyedül eszel.

1. Megtapasztalod a magány jó oldalát

Inkább mondjuk azt, hogy szólóban eszel, ami bizonyos előnyökkel jár. Nem csak kieresztheted a gőzt és egyedül maradhatsz a gondolataiddal erre az időre, de akár kreatív ötleteid is támadhatnak, ami közben nem zavar meg a másik locsogása.

Forrás: Thinkstock

2. Nem kell beszámolnod

Elkerülhetetlen, hogy az aktuális dolgokat elmeséld, ha valaki veled tart. Kinek van kedve az ilyenkor rituálés dolgokat felcserélni a csacsogásra?

3. Egy dologra koncentrál az agyad közben

Több kutatásból is kiderült, hogy az alváson kívül az evés az egyetlen tevékenység, amikor az agy magától ki tud kapcsolni és közben csak egy dologra koncentrálni.

Forrás: Thinkstock

4. Lazíthatsz

Az előző pontban említett kikapcsolás továbbvitele egyfajta relaxációt is eredményezhet, tehát akár meditálhatsz is, miközben a finom ízek összeérnek a szádban. Az ételek színének, ízének és illatának egyvelege még inkább fokozhatja a meditatív állapotot.

5. Egészségesebbet eszel

Nem kell aggódnod, hogy negatív Nóra rávesz arra, hogy desszertet egyél, amikor nem is vagy éhes. Egyedül viszont a saját tempódban ehetsz és mértékletes maradhatsz. Tanulmány készült az emberek páros evési szokásairól is, a végeredmény alapján jóval többet eszünk, ha valaki mással étkezünk, hiszen akkor „utánozzuk” őt vagy a szemünk megkívánja azt, ami az ő tányérján van.