Főszerepben a férfi termékenysége: egy másik alsónadrág és a meztelenkedés segítheti

kutatás meztelen alvás alsónadrág potenciazavar potencianövelő szerek sperma
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kisbabát szeretnétek a pároddal, de régóta eredménytelenül próbálkoztok? Jó hírrel szolgálnak az amerikai kutatók! Kutatásuk eredménye szerint a laza fehérnemű és a szabadabb pihenés akár negyedével is csökkenti a spermiumok károsodásának veszélyét. 

A hagyományos alsónemű helyett tehát jobb, ha bokszerre váltanak a családalapítást tervező férfiak, illetve anélkül bújnak ágyba. Ezekkel az óvintézkedésekkel ugyanis jelentősen javítható az ondó minősége. A levegősebb, hűvösebb környezet segít megőrizni a szaporítósejtek épségét a Kaliforniai Egyetem munkatársai szerint, akik 501 férfit kísértek figyelemmel.

Forrás: Thinkstock

Az egyik csoport laza alsót viselt nappal, illetve semmilyet sem éjszaka. Náluk

25 százalékkal kevésbé károsodott a hímivarsejtek DNS-e,

mint azoknál, akik szoros fehérneműt hordtak nappal és éjszaka. Az eredményeket az American Society for Reproductive Medicine baltimore-i éves ülésén ismertetik a héten.

Na, terhes vagy már? - Amikor nehezen jön össze a baba

Sokszor hallunk az abortuszok magas számáról és egyre fogyó országunkról, de kevés szó esik azokról, akik nagyon szeretnének gyermeket, de valamiért mégsem jön össze a baba. Ők szemérmesen hallgatnak, hiszen gyereket szülni mindenki tud, csak épp ők nem. Csorbának, fogyatékosnak érzik magukat, nőiségükben megszégyenítettnek, és sóvárgóan nézik a babakocsit tologató boldog anyukákat. Cikkünket a témáról ITT olvashatod!

„A kisbabára vágyó párok sikeréhez nagymértékben hozzájárulhatnak a férfiak alsónemű-hordási szokásai. Az alvás közbeni szabadság visszaszorította a DNS fragmentálódását, valamint javította a spermiumok minőségét a megfigyelt apajelöltek körében” – magyarázta a kutatást vezető Katherine Sapra, a National Institute of Child Health and Human Development szakértője.

„Egy ideje már tudjuk, hogy a herék hőmérsékletének emelkedése rontja a hímivarsejtek minőségét” – kommentálta a tanulmányt Allan Pacey, a Sheffield Egyetem andrológusa.

Miért is nem jön már az a baba? Lehet, hogy nem is akarjátok...

Amikor két ember úgy dönt, hogy összeköti az életét, előbb vagy utóbb előtérbe kerül a gyerekkérdés is. A mai trend szerint nem gond, ha egy pár a lehető legtovább tolja ki a gyermekvállalást, sokan tartják úgy, hogy ők sokkal fiatalosabb ötvenesek lesznek majd, mint a szüleik. Végül mindegy is, hogy ki mikor tartja megfelelőnek a családi gyarapodást, egy dolog nem mindegy: hogy a jövendőbeli szülők azonos véleményen vannak-e a kérdést illetően. Cikkünket ITT olvashatod!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.