Kisbabát szeretnétek a pároddal, de régóta eredménytelenül próbálkoztok? Jó hírrel szolgálnak az amerikai kutatók! Kutatásuk eredménye szerint a laza fehérnemű és a szabadabb pihenés akár negyedével is csökkenti a spermiumok károsodásának veszélyét. 

A hagyományos alsónemű helyett tehát jobb, ha bokszerre váltanak a családalapítást tervező férfiak, illetve anélkül bújnak ágyba. Ezekkel az óvintézkedésekkel ugyanis jelentősen javítható az ondó minősége. A levegősebb, hűvösebb környezet segít megőrizni a szaporítósejtek épségét a Kaliforniai Egyetem munkatársai szerint, akik 501 férfit kísértek figyelemmel.

Forrás: Thinkstock

Az egyik csoport laza alsót viselt nappal, illetve semmilyet sem éjszaka. Náluk 25 százalékkal kevésbé károsodott a hímivarsejtek DNS-e, mint azoknál, akik szoros fehérneműt hordtak nappal és éjszaka. Az eredményeket az American Society for Reproductive Medicine baltimore-i éves ülésén ismertetik a héten. 

Na, terhes vagy már? - Amikor nehezen jön össze a baba
Sokszor hallunk az abortuszok magas számáról és egyre fogyó országunkról, de kevés szó esik azokról, akik nagyon szeretnének gyermeket, de valamiért mégsem jön össze a baba. Ők szemérmesen hallgatnak, hiszen gyereket szülni mindenki tud, csak épp ők nem. Csorbának, fogyatékosnak érzik magukat, nőiségükben megszégyenítettnek, és sóvárgóan nézik a babakocsit tologató boldog anyukákat. Cikkünket a témáról ITT olvashatod!

„A kisbabára vágyó párok sikeréhez nagymértékben hozzájárulhatnak a férfiak alsónemű-hordási szokásai. Az alvás közbeni szabadság visszaszorította a DNS fragmentálódását, valamint javította a spermiumok minőségét a megfigyelt apajelöltek körében” – magyarázta a kutatást vezető Katherine Sapra, a National Institute of Child Health and Human Development szakértője. 

„Egy ideje már tudjuk, hogy a herék hőmérsékletének emelkedése rontja a hímivarsejtek minőségét” – kommentálta a tanulmányt Allan Pacey, a Sheffield Egyetem andrológusa. 

Miért is nem jön már az a baba? Lehet, hogy nem is akarjátok...
Amikor két ember úgy dönt, hogy összeköti az életét, előbb vagy utóbb előtérbe kerül a gyerekkérdés is. A mai trend szerint nem gond, ha egy pár a lehető legtovább tolja ki a gyermekvállalást, sokan tartják úgy, hogy ők sokkal fiatalosabb ötvenesek lesznek majd, mint a szüleik. Végül mindegy is, hogy ki mikor tartja megfelelőnek a családi gyarapodást, egy dolog nem mindegy: hogy a jövendőbeli szülők azonos véleményen vannak-e a kérdést illetően. Cikkünket ITT olvashatod!