A 31 éves Rachel Winnard még azelőtt szeretne kisbabát, hogy teste teljesen megadja magát kegyetlen csontbetegségének, amelynek következtében hamarosan egy élő szoborrá fog változni.

Rachel Winnardnál 12 évesen diagnosztizálták a Fibrodysplasia Ossificans Progressivával (röviden: FOB). A FOB egy ritka genetikai betegség, amelynek lényege, hogy a csont körüli szövetek, inak és izmok elkezdenek megmerevedni, így a test idővel egy merev szoborrá változik.

Forrás: Facebook/Rachel Winnard

Csak azt szeretném, hogy legyen egy kisbabám, és ez a gondolat segít átvészelni a nehéz időket – magyarázta Rachel a Daily Mailnek. A brit asszony 2008-ban találkozott férjével, Paul-al, hat hónappal megismerkedésük után pedig már össze is házasodtak. Rachel élete azóta versenyfutás az idővel: mivel állapota folyamatosan romlik, minél előbb szeretne gyermeket vállalni. Mindeközben tisztában van vele, hogy a gyerek 50 % eséllyel örökölheti a betegségét okozó génmutációt. Mint minden nő, úgy én is saját magam szeretném kihordani a gyerekemet, ám ami a valóságot illeti, ez rossz ötlet lehet. Ezért jött szóba a béranyaság – mondta el Rachel.

Rettenetes betegség: szoborrá változó emberek
Kevés rettenetesebb betegség létezhet, mint a FOP, melynél az idő előrehaladtával élő szoborrá válnak a betegek. Ashley Kurpiel vagy Seanie Nammock is ebben szenved, mégis szép leckét adnak az élet szeretetéről: folyamatosan megvalósítják álmaikat, és amennyire lehet, boldog életet élnek.A Life.hu cikkéért kattints ide!