Hiába fogyott le a 39 éves Claire Tickle, az egygyerekes édesanya életét megkeseríti betegsége, amely miatt a lábáról nem tűnik el a súlyfölösleg. 

Összesen 50 kilótól szabadult meg egy év alatt Claire Tickle, lábai azonban továbbra is 63 kilót nyomnak egy néhány évvel ezelőtt diagnosztizált betegsége miatt. 

Forrás: Northfoto

Nem az enyém volt a világ legegészségesebb diétája, de ez sem magyarázta meg azt, hogy miért volt a lábam kétszer akkora, mint a testem - magyarázta a Daily Mailnek a 39 éves édesanya, aki 2008-ban fordult bőrgyógyászhoz ekcémára hasonlító tünetei miatt, ekkor diagnosztizálták nála a lipödémát, más néven zsírödémát.

Ez, az esztétikai szempontból nem túl kellemes látványt nyújtó betegség, amely meglehetősen fájdalmas is, a vér- és nyirokerek károsodása, illetve a zsírszövetben jelentkező kóros szállítási folyamatok miatt jön létre, és általában a végtagokat érinti. A háttérben hormonális probléma, esetleg örökletesség állhat, az egyedüli megoldást a zsírleszívás jelentheti.

Mivel a brit állami egészségügy nem támogatja a kezelést, Claire jelenleg adományokat gyűjt a műtétre, hogy végre újra teljes életet élhessen.