Természetes immunerősítő módszerek: így vértezd fel magad a hideg ellen

Forrás: Thinkstock -
immunrendszer betegség immunerősítés hideg megfázás sport
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egyre hidegebbek a napok, a kollégák, barátok között vagy a családban már biztosan felütötte fejét egy-két betegség. Előzd meg őket, tegyél óvintézkedéseket egészséged érdekében és fogadd meg tanácsainkat!

Tápláld a szervezeted: immunrendszerünknek is szüksége van támogatásra, amit mindennapi táplálkozásoddal meg is adhatsz neki. Fogyassz rendszeresen egészséges, adalékanyag mentes ételeket, zöldséget és gyümölcsöt, antioxidánsokat, valamint napi 1,5-2 liter folyadékot.

Forrás: Thinkstock

Elegendő alvás: nem lehet eleget hangsúlyozni az alvás fontosságát! Az immun-és idegrendszerednek szüksége van a regenerálódásra, „újraindításra”.

Rendszeres sport: hagyj fel a mozgásszegény életmóddal. Ha mindennap legalább fél órát mozogsz, sokkal ellenállóbbá válik a szervezeted nemcsak a kisebb, de a daganatos betegségekkel szemben is. Emellett a stresszt is levezeted, és jobban fogod érezni magad a bőrödben.

Így erősítsd a gyerek immunrendszerét!

Az anyák többségének ismerős a helyzet, amikor a gyerek egy hét óvoda, egy hét nátha körforgásában szenved. Nem késő azonban még most sem egy alapos, immunerősítő programot elindítani, hogy megvédd a kicsit a kórokozókkal szemben.

Figyelj az egyensúlyra: érdemes „szemmel tartanod” szervezeted sav-bázis egyensúlyát. A helytelen táplálkozás, a stressz és a mozgás hiánya egytől-egyig mind savasodást – később betegségeket – okozhatnak.

Forrás: Thinkstock

Lelki támogatás: ne csak a tested, hanem a lelked is tartsd karban! A pozitív gondolkodás/hozzáállás, a szeretteiddel való törődés fontos és alapvető része legyen a mindennapjaidnak.

Kezeld jól a helyzeteket: ha állandó stressz ér téged a környezeted (családod, munkád stb.) által, tegyél meg minden tőled telhetőt annak érdekében, hogy levezesd a feszültséget. Sportolj, olvass, relaxálj, élj a hobbidnak és ne hanyagold el a kreativitásodat sem.

5 őszi zöldség és gyümölcs, ami nem hiányozhat az étrendedből!

A változékony és egyre hűvösebb időjárás megterheli a szervezetet. A megfázásos időszak kezdetén, ősszel különösen oda kell figyelni az immunerősítő táplálkozásra. Megmutatjuk, mi az, ami mindenképp kerüljön az asztalodra!

Támogatott tartalom

Zsírégetés? Erős immunrendszer? Ezeket a távol-keleti fűszereket iktasd be az étrendedbe!http://www.life.hu/ez-zsir/20150408-tavol-keleti-fuszerek-amiket-iktass-be-az-etrendedbe-kurkuma-gyomber.htmlHa nem vagy a keleti fűszerek nagy rajongója, azért biztosan találsz olyat a palettán, amit néha-néha szívesen fogyasztasz. Tudtad például, hogy a kurkuma csodát tesz a bőrrel is? Ismerd meg három nagy kedvencünket, érdemes őket beiktatnod a tavaszi méregtelenítésbe is!Ez Zsír!ThinkstockVedd fel a harcot az influenzával: erősítsd az immunrendszeredet elegendő folyadékkal!http://www.life.hu/drlife/20150124-szivderito-hogyan-erosithetjuk-immunrendszerunket-ivassal.htmlAz őszi, téli fertőzéses időszakban nem mindegy, hogy mennyit és mit iszunk, de még az sem, hogy mikor, hiszen mindez hatással van az immunrendszerünkre.Dr. LifeThinkstockAz alkohol ökölcsapás az immunrendszerre, a nők meg „drámáznak” a piátólhttp://www.life.hu/drlife/20150106-az-alkohol-tonkreteszi-az-immunrendszert.htmlMár el is felejtetted a szilveszteri nagy alkoholmámoros elhajlást, a macskajajon túl vagy, mégis úgy érzed, továbbra is jajgat a szervezeted? Nem csoda. Egy kutatás szerint már egyetlen nagy ivászat is durva ökölcsapás az immunrendszer számára.Dr. Life--Hozd egyensúlyba az immunrendszered és a kapcsolataidat: stimuláld a szívcsakrád!http://www.life.hu/ez-zsir/20141127-jogaiskola-a-jogaklikkel-hozd-egyensulyba-az-immunrendszered-es-a-kapcsolataidat-stimulald-a.htmlKiegyensúlyozott immunrendszer, egészséges bőr, tiszta légutak, nyitottság, feltétel nélküli szeretet, a gyász vagy szakítás megélése, az adás és elfogadás egyensúlya, együttérzés, egységélmény – ezek mind a szívcsakrához (anahata csakra) tartozó témák.Ez Zsír!ThinkstockVedd fel a harcot az influenzával: erősítsd az immunrendszeredet elegendő folyadékkal!http://www.life.hu/drlife/20150124-szivderito-hogyan-erosithetjuk-immunrendszerunket-ivassal.htmlAz őszi, téli fertőzéses időszakban nem mindegy, hogy mennyit és mit iszunk, de még az sem, hogy mikor, hiszen mindez hatással van az immunrendszerünkre.Dr. LifeThinkstockÉrtsd meg az immunrendszered nyelvét - így jelez a szervezethttp://www.life.hu/drlife/20140909-az-immunrendszer-nyelve-beszedes.htmlSokszor csak legyintünk a fejfájásra, bekapunk egy fájdalomcsillapítót, úgyis majd elmúlik alapon. A cserepes szánkat ajakápolóval kenegetjük, és legfeljebb bosszankodunk miatta, de eszünkbe se jut jelként tekinteni a tünetekre. Pedig sokszor így üzen az immunrendszer, hogy valami nincs rendben.Íme, néhány apróságnak tűnő jelzés, amelyek hátterében betegség állhat.Dr. LifeOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.