Egy friss kutatás szerint minél hosszabban ölelkezünk össze valakivel, annál inkább elősegíthetjük a kötődést, és annál egészségesebbek is leszünk.

Tudtad, hogy egy átlagos ölelés mindössze 3 másodpercig tart? A Science magazinban megjelent kutatás szerint azonban sokkal jobb, ha elnyújtuk ezt az időtartamot, és legalább 20 másodpercig zárjuk a másikat karjainkba.

Forrás: Thinkstock

Az ideális ölelkezés ugyanis 20 másodpercig kéne, hogy tartson, legalábbis a kutatók szerint ennyi idő szükséges ahhoz, hogy beinduljon a kötődésért is felelős szerelemhormon, az oxitocin termelődése. Ami a legjobb, hogy általa nem csupán a stressznek inthetsz búcsút, hanem mind a partnered, mind pedig a saját vérnyomásodat is csökkentheted, ráadásul a kortizol nevű stresszhormon termelődését is visszafoghatod. Ölelkezésre fel!

Íme, a tökéletes ölelés titka
Minden anyuka tudja, hogy a szülőlét egyik legszebb időszaka az újszülött csemete babusgatása. Méghozzá olyannyira szép, hogy az immáron felnőtt utóddal büszkélkedő nők hatalmas áldozatot hoznának a múlt újraélésének kedvéért. A Life.hu cikkéért kattints ide!