Alzheimer-kór veszélyezteti Angelina Jolie-t?

Forrás: AFP/Tang Chhin Sothy -
petefészekrák mellrák műtét gén kutatás BRCA1 masztektómia demencia Angelina Jolie melleltávolítás Alzheimer-kór
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az a „hibás" gén, amely miatt a színésznő-rendező dupla masztektómián és méheltávolító-műtéten esett át, nem csupán a rákkal, hanem az Alzheimer-kór kialakulásával is összefüggésben van.

Angelina Jolie annak idején a New York Times hasábjain vallott őszintén melleltávolító műtétéről és annak okairól.

Forrás: AFP/Tang Chhin Sothy

Mell- és petefészekrák: öröklődő tragédia

A BRC1 és BRC2 gének felelősek a generációkon végigvonuló mell- és petefészekrákok nagy részéért. Híres színésznőktől egészen az átlagos háziasszonyokig bárki hordozhatja, ám a korai felismerés többségüket megmentheti a rák kialakulásától vagy végzetessé válásától. A Life.hu cikkéért kattints ide!

8 éves kislányt diagnosztizáltak mellrákkalhttp://www.life.hu/drlife/20151125-8-eves-kislanyt-diagnosztizaltak-mellrakkal-utah-allamban.htmlValószínűleg Chrissy Turner a világ legfiatalabb betege, akinél megállapították a gyilkos kór ezen változatát. Dr. LifeOrigoA szó hatalma: így tette szebbé egy anorexiás lány napját egyetlen mondathttp://www.life.hu/drlife/20151130-bekah-gregory-kaves-poharara-irt-szo-szebbe-tette-az-anorexias-lany-napjat.htmlEgy felemelő példa arra, hogyan aranyozhatja be a napot egyetlen szó. Dr. LifeOrigoKerekesszékbe került Mickey Rourkehttp://www.life.hu/drlife/20151126-mickey-rourke-szineszt-kerekesszekben-toltak-a-los-angeles-i-repteren.htmlHiába igyekezett elbújni a fotósok hada elől, nem sikerült. De vajon miért tolta egy ápoló kerekesszékben Mickey Rourke-ot a Los Angeles-i repülőtéren? Dr. Life--Rettegnek Hollywood prostituáltjai, akik lefeküdtek a HIV-pozitív Charlie Sheen-nelhttp://www.life.hu/drlife/20151130-charlie-sheen-hiv-pozitiv-szinesz-prostitualtaknak-is-atadhatta-a-virust.htmlEgy hollywoodi bordélyház madámja szerint a színész egyszer sem említette, hogy HIV-vírusos lenne, és legalább 20 örömlánynak adhatta át a betegséget a bordélyházában. Dr. Life--Szédülésre panaszkodott a 4 éves kisfiú, akit halálos agytumorral diagnosztizáltakhttp://www.life.hu/drlife/20151126-joshua-mccormack-4-eves-kisfiut-halalos-agydaganattal-diagnosztizaltak.htmlBár a kemo- és sugárterápia megmentené a kis Joshua McCormack életét, de maradandó károsodást okozna a szervezetében. Dr. LifeOrigoEgyre rosszabb állapotban a világhírű country-énekesnő, Joey Feekhttp://www.life.hu/drlife/20151130-joey-feek-country-enekesno-rakos.htmlA zenész férje szerint már nem tud kikelni az ágyból, ennek ellenére nem adja fel, és tovább küzd a halálos kór ellen. Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.