Balesetet szenvedett a világszép magyar lány: Megsérült a mája

Fotó: Tuba Zoltán - Origo -
iskola máj kislány baleset kórház
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 13 éves Lenkovics Laura éppen fogócskázott az osztálytársával, amikor egy fogóval véletlenül úgy oldalba ütötték, hogy súlyos sérüléseket szenvedett. A szépségversenyeken számos díjjal jutalmazott kislánynak a szerencsétlen ütközés miatt a hasnyálmirigyiével is gondok adódtak. 

Laura két és fél évesen indult az első szépségversenyén, amit meg is nyert, majd évek múlva a világ legszebbjének választották, idén pedig az Év szépe díjat zsebelte be. A kislány a baleset után erős fájdalmakra panaszkodott, édesanyja pedig kórházba vitte - írja a Blikk.

Illusztráció Fotó: Tuba Zoltán - Origo

A vizsgálatok kimutatták, hogy megsérült a mája, később pedig kiderült: az ütés következtében megsérült hasnyálmirigye is, azóta diétáznia kell. A kislány édesanyja szerint a testnevelő tanár nem igazán érdeklődött a gyermek állapota iránt, sőt, pár nappal később a pedagógus cinikus megjegyzéseket tett a kislány betegségére. Az iskola igazgatója, Kocsi Imre Antal a lap megkeresésére elmondta: ha bármilyen sértő dolog történt, kivizsgálják.

Betegsége miatt kellett lemondania koncertjét Tóth Gabinakhttp://www.life.hu/drlife/20151215-toth-gabi-enekesno-videoban-mondta-el-rajongoinak-hogy-betegseg-tamadta-meg-hangszalait.htmlAz énekesnő közösségi oldalán közzétett videóban suttogta el rajongóinak, hogy egy komoly betegség támadta meg torkát, ezért nem tud eleget tenni egy felkérésnek. Dr. Life--A téma, ami még mindig kivágja a biztosítékot: tiltott gyümölcs vagy egészségtelen bujaság? – A hátsó kijárat és rejtelmeihttp://www.life.hu/drlife/20151211-tiltott-gyumolcs-vagy-egeszsegtelen-bujasag-az-analis-oromokrol-szakertoket-faggattunk.htmlAz elmúlt évtizedekben bármennyit is lazultak a szexuális viselkedés szabályai, illem ide vagy oda, az anális szex valahol még mindig tabunak számít. Az érzéki örömöket okozó, általában bizalmon alapuló szexuális kielégülési módnak azonban az orgazmus csak az egyik velejárója. A Life.hu szexuálpszichológusa, valamint egy proktológus (nem akármilyen) mondott véleményt a témáról.Dr. LifeThinkstockEgy bevásárlás közben átadott üzenet mentette meg az anorexiás lány életéthttp://www.life.hu/drlife/20151213-anna-wyatt-anorexias-lany-eletet-egy-bevasarlas-kozben-atadott-uzenet-valtoztatta-es-mentette-meg.htmlAnna Wyatt mindössze 38 kilót nyomott, amikor egy ismeretlen egy papírt csúsztatott a lány kezébe. Anna élete ekkortól örökké megváltozott. Dr. Life--Elképesztő! Hatéves kislányként él tovább egy transznemű férfihttp://www.life.hu/drlife/20151212-stefonknee-wolsch-transznemunek-szuletett-ma-mar-kislanykent-el-a-negyvenhat-eves-ferfi.htmlA 46 éves Sefonknee Wolschtt férfiként született, és 23 évig házas ember volt. Hét gyermeke született, azonban most azt érezte, hogy itt az ideje másként élnie az életét. Dr. LifeOrigoA világ legritkább daganatával diagnosztizáltak egy 6 éves kisfiúthttp://www.life.hu/drlife/20151212-a-vilag-legritkabb-rakfajtajaval-diagnosztizaltak-egy-6-eves-kisfiut.htmlAz egész világon eddig összesen 9 felnőtt embernél állapították meg a daganatot. George McIntosh a legfiatalabb beteg, akit ezzel a típusú rákkal kezelnek. Dr. Life--Mi a közös az alvásban és a szívbetegségben? Ez a gén!http://www.life.hu/drlife/20151211-kutatok-megallapitottak-hogy-ugyanaz-a-gen-felelhet-az-alvasert-es-a-szivrohamert.htmlA Stanford University School of Medicine kutatói azonosítottak egy olyan gént, amelyik ha jól működik, csökkenti a szívbetegség kialakulásának valószínűségét, elősegíti a kezelés eredményességét, és így kiemelt célpontja lehet az új gyógyszerek fejlesztésének. Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.