Családi tragédia: ugyanazt a halálos betegséget diagnosztizálták mindhárom gyereküknél

Forrás: Facebook/Leah Scott -
agy betegség diagnózis ikrek szülő gyermek halálos betegségek genetikai betegség gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Először 3 éves kislányuknál derült fény a ritka genetikai betegségre, amelyet - mint később kiderült - nemrég született ikergyermekeiknél is megállapítottak.

Minden szülő egyik legrosszabb rémálma, amikor kiderül, hogy gyógyíthatatlan beteg a gyermeke. Leah és Shaun Scott esetében azonban mindhárom gyereküknél ugyanaz a helyzet. A 27 és 30 éves pár először 3 éves kislányuk, Paige miatt fordultak orvoshoz, miután észrevették, hogy társaihoz képet jóval nehezebben tanul járni.

Forrás: Facebook/Leah Scott

Paige-et később az úgynevezett metakromatikus leukodisztrófia nevű idegrendszeri rendellenességgel diagnósztizálták. Az orvosok a tünetek megjelenésétől kezdődően 5 évet adtak a kislánynak. Mindeközben Leah ikergyermekeit várta: a szakemberek felajánlották, hogy elvégeznek rajtuk egy méhen belüli tesztet, így később a szülők az eredmény tudatában átgondolhatják, megtartják-e a babákat.

Leah és Shaun elutasították az ajánlatot, legnagyobb félelmük azonban beigazolódott: a kis Oscart és Phelixet is metakromatikus leukodisztrófiával diagnosztizálták. Leah és Shaun azonban nem adták fel, és a brit állami egészségügy (NHS) segítségével Olaszországba viszik az ikreket, hogy részt vegyenek egy kezelésen, amellyel meghosszabbíthatják a gyerekek életét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.