Kis híján meghalt az az édesanya, akinek tamponhasználat közben egy ritka bakteriális fertőzés támadta meg szervezetét.

Deborah Usher először influenzára gyanakodott, ám mivel állapota rohamosan romlott, azonnal kórházba kellett szállítani. A 27 éves édesanyát orvosai egy héten át tartották mesterséges kómában, ám miután kétszer sem sikerült felébreszteniük, a legrosszabbra készítették fel a családját.

Forrás: Thinkstock

A Walesben élő nő azonban a csodával határos módon magához tért, ám nem csak járnia, hanem beszélni, mosni és öltözködni is újra kellett tanulnia, a memóriájával pedig a mai napig gondjai vannak. Mint később kiderült, egy igen ritka baktérium támadta meg a szervezetét, amely feltehetően tamponhasználat során került Deborah szervezetébe, toxikus sokk szindrómát (TSS) okozva ezzel. 

A toxikus sokk szindróma nagyon ritkán alakul ki, különösen tamponok által, de senki sem figyelmeztet a veszélyeire- mondta el a Daily Mailnek az egygyerekes édesanya, aki megfogadta, hogy soha többé nem használ tampont menstruációja során. Deborah azóta felgyógyult, memóriájával azonban még mindig gondok vannak. A fiatal nőről ide kattintva nézhetsz képet.

Bár a TSS valóban nagyon ritkán fordul elő, nem Deborah az első, akinek kis híján az életébe került a tamponhasználat: korábban egy modell lábát kellett amputálni hasonló okokból, egy másik nő pedig közel egy hétig lebegett élet és halál között. Egy 20 éves lány pedig belehalt a baktérium okozta fertőzésbe. A Life.hu itt gyűjtötte össze azokat a hibákat, amelyeket elkövethetsz tamponhasználat közben, és amelyek segítségével megakadályozhatod a toxikus sokk szindróma kialakulását.

Tampon: hasznos vagy halálos?
Szinte minden nő kipróbálta már, zömük rendszeresen használja, de csak kevesen tudják, hogy akár halálos betegséget is okozhat a tampon.A Life.hu cikkéért kattints ide!