Egy hétig feküdt kómában a nő egy tampon miatt - Most fiát sem ismeri fel

Forrás: Thinkstock -
betegség édesanya tampon kóma menstruáció toxikus sokk szindróma baktérium fertőzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kis híján meghalt az az édesanya, akinek tamponhasználat közben egy ritka bakteriális fertőzés támadta meg szervezetét.

Deborah Usher először influenzára gyanakodott, ám mivel állapota rohamosan romlott, azonnal kórházba kellett szállítani. A 27 éves édesanyát orvosai egy héten át tartották mesterséges kómában, ám miután kétszer sem sikerült felébreszteniük, a legrosszabbra készítették fel a családját.

Forrás: Thinkstock

A Walesben élő nő azonban a csodával határos módon magához tért, ám nem csak járnia, hanem beszélni, mosni és öltözködni is újra kellett tanulnia, a memóriájával pedig a mai napig gondjai vannak. Mint később kiderült, egy igen ritka baktérium támadta meg a szervezetét, amely feltehetően tamponhasználat során került Deborah szervezetébe, toxikus sokk szindrómát (TSS) okozva ezzel.

Bár a TSS valóban nagyon ritkán fordul elő, nem Deborah az első, akinek kis híján az életébe került a tamponhasználat: korábban egy modell lábát kellett amputálni hasonló okokból, egy másik nő pedig közel egy hétig lebegett élet és halál között. Egy 20 éves lány pedig belehalt a baktérium okozta fertőzésbe. A Life.hu itt gyűjtötte össze azokat a hibákat, amelyeket elkövethetsz tamponhasználat közben, és amelyek segítségével megakadályozhatod a toxikus sokk szindróma kialakulását.

Tampon: hasznos vagy halálos?

Szinte minden nő kipróbálta már, zömük rendszeresen használja, de csak kevesen tudják, hogy akár halálos betegséget is okozhat a tampon.A Life.hu cikkéért kattints ide!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.