Az ünnepek sokak számára alkoholittasan teltek, hiszen ki az, aki ilyenkor nem kortyolgat el egy kis pálinkát vagy ízletes likőrt. Januárban azonban eljött a megtisztulás ideje, eláruljuk, milyen előnyökkel jár, ha egy hónapig nem iszol alkoholt.

Az alkoholmegvonás jó hatással lesz a munkavégzésedre, hiszen a New Scientist magazin önkénteseinek beszámolójából kiderült, hogy 20%-al nőtt a munkakedvük és teljesítményük mialatt nem fogyasztottak alkoholt. Amikor januárban hideg van, és az ünnepek véget érnek, vissza kell rázódni a munkába, ilyenkor nem is jön rosszul, ha tartasz egy kis szünetet és csak egészséges gyümölcsleveket kortyolgatsz alkohol helyett.

Forrás: Thinkstock

Az alkoholmegvonás a rák kockázatát is csökkenti, közölte az Amerikai Nemzeti Rákközpont. A túlzott alkoholfogyasztás ugyanis máj és a vastagbélrák kialakulásához vezethet.

A bőröd is sokkal szebb lesz, ha alkohol helyett inkább vizet kortyolgatsz egy hónapig. A vízkúra betartása után pedig elképzelhető, hogy már nem is kívánod a káros italozást, mert rájössz, mennyivel üdébb leszel lelkileg és testileg.