Egy 90 éves testében él a 15 éves tinédzserlány

Forrás: AFP/Luis Robayo -
rendellenesség szindróma korai öregedés genetikai betegség születésnap
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az úgynevezett korai elöregedés szindrómában szenvedő Magali Gonzalez Sierra még az orvosokat is meglepte, hogy megélte 15. születésnapját.

Magali Gonzalez Sierra úgy él, mint a többi tinédzser: imád táncolni, öltözködni, sminkelni és barátnőihez hasonlóan ő is szereti a rózsaszínt - ám, ellentétben velük, a kolumbiai lány egy ritka genetikai betegsége miatt 15 évesen úgy néz ki, mint egy 90 éves. Magali most ünnepelte születésnapját.

Forrás: AFP/Luis Robayo

Azt mondta, olyan bulit akar, ahol mindenki táncol - még akkor is, ha ő nem tud

Hutchinson-Gilford, a korai öregedés szindrómája

Az úgynevezett Hutchinson-Gilford szindrómát, progériát más néven korai öregedés szindrómában is nevezik. A rendkívül ritka betegség egy sor elváltozást okoz a szervezetben, áldozatai rendszerint még gyerekkorukban, körülbelül 13 éves korukban meghalnak. A rendellenességről és tüneteiről bővebben itt olvashatsz.
"Nagyon kemény… és k...rvára fáj!" - Pataky Attilának elviselhetetlen fájdalmai vannak aranyérműtétje utánhttp://www.life.hu/drlife/20160118-pataky-attilanak-hatalmas-fajdalmai-vannak-aranyermutete-utan.htmlAhogy a Life.hu is beszámolt róla, a zenész pénteken aranyértműtéten esett át, miután decemberben is életmentő beavatkozásra volt szükség nála. Dr. Life--David Bowie: "Rengeteg téboly fordult elő a családomban"http://www.life.hu/drlife/20160118-david-bowie-elhunyt-enekesn-felt-attol-hogy-orokli-a-csaladjaban-vegigmeno-paranoid-skizofreinat.htmlA nemrég elhunyt világsztár a legfrissebb hírek szerint rettegett attól, hogy anyai ágon ő is megörökli a családon végigfutó pszichés megbetegedést, a paranoid skizofréniát. Dr. LifeOrigoÚjabb tragédia Celine Dion családjában: a bátyja is haldoklikhttp://www.life.hu/drlife/20160116-celine-dion-ferje-meghalt-a-batyja-is-rakos.htmlCeline Dion férje, René Angélil a napokban hunyt el rákban, 73 éves korábban. Ám az énekesnő családjában folytatódnak a tragédiák: kiderült, bátyja is halálos beteg. Dr. Life--Alig áll a lábán a csontsovány Angelina Jolie: a Kung Fu Panda 3 premierjére érkezetthttp://www.life.hu/drlife/20160116-angelina-jolie-csontsovany-a-kung-fu-panda-3-premierjen-alig-allt-a-laban.htmlAhogy arról korábban a Life.hu beszámolt, Brad Pitt legutóbb egyedül gálázott a Golden Globe-on. Akkor Angie nem tartott vele, a Kung Fu Panda 3 premierjét azonban nem hagyta ki. Dr. Life--Kiderült! Hasnyálmirigyrák végzett Alan Rickmannelhttp://www.life.hu/drlife/20160115-hasnyalmirigyrak-vegzett-alan-rickman-szinesszel.htmlAz egész világot sokkolta tegnap a hír, hogy 69 éves korában elhunyt a Harry Potter és az Igazából szerelem sztárja, Alan Rickman. Mint az most kiderült: a színésszel egy rendkívül gyors lefolyású hasnyálmirigyrák végzett. Dr. Life--Mesterségem címere: pszichológus, avagy az elromlott életek szakértőjehttp://www.life.hu/drlife/20160114-pszichologusok-testkozelbol-ez-a-kulonbseg-koztuk-es-a-pszichiaterek-kozott.htmlSomogyi Katalin, a Life.hu klinikai szakpszichológusa beavatott minket izgalmas munkájának részleteibe. Kiderül, mi a különbség a pszichológus és a pszichiáter között, valamint hogy mennyire számít arcpirítónak, ha Magyarországon szakember segítségét kérjük a problémáink megoldásához. Dr. LifeThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.