A negyedik stádiumú mellrákkal diagnosztizált Rowena Kincaid fel akarta hívni a végzetes betegség egyik előjelére a figyelmet. Az álatala közzétett képet a Facebook szabálysértőnek találta, ezért eltávolíttatta.

A 40 éves Rowena Kincaidnak annak idején fél évet adtak az orvosok, mikor negyedik stádiumban lévő mellrákot diagnosztizáltak nála.

Forrás: Facebook/Rowena Kincaid

Azóta eltelt 2 és fél év, a hölgy pedig még mindig küzd a betegségével, és a közösségi média erejét kihasználva igyekszik minél több embernek felhívni a figyelmét a megelőzés fontosságára. Éppen ezért állt értetlenül a Facebook lépése előtt,: az oldal eltávolította azt a mellbimbójáról készült fotóját, amelyen jól látszódnak azok a piros foltok és kiütések, amelyek a daganat megjelenését jelezték. 

Hey you guys! You have all been so A-mazing! I'm listening to you all, & can see your anger & how upset some of you...

Közzétette: Rowena Kincaid: Before I Kick The Bucket – 2016. január 24.

A poszt volt a legbátrabb dolog volt, amit valaha tettem. Ha a nagylábujjam lenne rákos, azt fényképeztem volna le, hogy hogy néz ki. Vajon azt is leszedték volna? - így kommentálta Kincaid az Independentnek a történteket. A lap úgy tudja, a Facebook jelenleg vizsgálja az ügyet.

Mell- és petefészekrák: öröklődő tragédia
A BRC1 és BRC2 gének felelősek a generációkon végigvonuló mell- és petefészekrákok nagy részéért. Híres színésznőktől egészen az átlagos háziasszonyokig bárki hordozhatja, ám a korai felismerés többségüket megmentheti a rák kialakulásától vagy végzetessé válásától. A Life.hu cikkéért kattints ide!