Zika-vírussal kezelnek egy európai terhes nőt

Forrás: Brazil Photo Press -
szúnyog terhesség Spanyolország fertőző betegség kisfejűség Zika-vírus Európa kismama
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Spanyolország megerősítette a hírt, miszerint Zika-vírussal kezelnek egy várandós kismamát. 

Egy spanyol kismama lehet az első várandós nő Európában, akit Zika-vírussal kezelnek - írja a BBC. A hatóságok beszámolója szerint az északkelet-katalóniai nő nemrég tért vissza Kolumbiából, a feltételezések szerint itt kaphatta el a szúnyogcsípéssel terjedő vírust.

Forrás: Brazil Photo Press

A kismama az MTI szerint jelenleg terhességének 13-14. hetében jár - éppen abban az időszakban, amikor különösen veszéles lehet a fertőzés. A nőt jelenleg orvosi megfigyelés alatt tartják. A Zika-vírus születési rendellenességet, úgynevezett kisfejűséget okozhat a magzatnál, másokra azonban nem veszélyes.

A vírus és a kisfejűség kapcsolatát ugyan a tudósok még nem bizonyították, de az tény, hogy 49-ből öt csecsemő szervezetében mutatták ki azok közül, akik a rendellenesség miatt haltak meg eddig Brazíliában. A WHO nemrég globális vészhelyzetet indított a vírus miatt - erről bővebben itt olvashatsz.

Biztosan minden rendben? Döbbenetesen sovány Amal Clooneyhttp://www.life.hu/drlife/20160122-amal-clooney-george-clooney-felesege-dobbenetesen-sovany.htmlGeorge Clooney ügyvéd feleségét a londoni Heathrow repülőtéren kapták lencsevégre. Tovább fogy a híresség? Dr. Life--48 kilóra fogyott Galambos Lajos felesége, Boglárkahttp://www.life.hu/drlife/20160204-galambos-lajos-mulatos-sztar-felesege-48-kilora-fogyott.htmlA nemrég szabadult mulatós zenész feleségének állapotáról sokat és sokszor lehetett hallani a sajtóban a tavaly történt letartóztatásuk után. Galambos Lajos nemrég reagált az ezzel kapcsolatos hírekre. Dr. LifeFotó: Szabó Gábor - OrigoCaramel születésnapján került kórházba az énekes egyik családtagjahttp://www.life.hu/drlife/20160203-molnar-ferenc-caramel-enekes-szuletesnapjan-kellett-korhazba-szallitani-egy-csaladtagjat.htmlÉppen a születésnapját készült megünnepelni feleségével és kislányával Molnár Ferenc Caramel, amikor egy szomorú telefonhívást kapott. Dr. Life--Marihuánás hüvelytablettával a menstruációs görcsök ellen?http://www.life.hu/drlife/20160201-menstruacios-gorcsok-ellen-jo-a-marihuanat-is-tartalmazo-huvelytabletta.htmlKannabidiolt, kakaóvajat és a marihuána hatóanyagát, a THC-t is tartalmazza az a nemrég kifejlesztett hüvelytabletta, amely a kutatók ígérete szerint a legkíméletesebb módon segíthet leküzdeni a fájdalmas menstruációt. Dr. LifeThinkstockKecsketejjel gyógyul a HIV-fertőzött Charlie Sheen?http://www.life.hu/drlife/20160201-charlie-sheen-hiv-fertozott-szinesz-allitolagos-kezeloorvosa-szerint-kecsketejjel-gyogyul.htmlA világsztár állítólagos kezelőorvosa, Dr. Samir Chachoua szerint már országokat is kikezelt a HIV-vírusból és az AIDS-ből. Dr. Life--Benjamin Button-szindróma: 70 évesnek néz ki a testvérpár egy ritka betegség miatthttp://www.life.hu/drlife/20160202-keshav-kumar-es-testvere-anjali-kumari-egy-ritka-genetikai-betegseg-miatt-70-evesnek-neznek-ki.htmlAz orvosok szerint nincs gyógymód az Indiában élő testvérpár, Keshav Kumar és Anjali Kumari genetikai rendellenességére. Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.