Megtalálták a gyógymódot az öregedésre?

Forrás:Thinkstock -
sejt öregedés gyógymód
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A tudósok állítják, hogy megvan a lehetséges megoldás az öregedő sejtek megfiatalítására!

A Newcastle Egyetem kutatói reményt adhatnak mindenkinek, aki az öregedés ellen harcol. Találtak egy lehetséges megoldást arra, hogy tudnák az öregedő sejteket megfiatalítani - írja a Daily Mail.

Forrás:Thinkstock

Rengeteg genetikai kísérletet végeztek és laboratóriumi körülmények között sikerült az öregedésért felelős sejtek többségének a megállítása. A tudósok becsapták a sejteket. Hamis jeleket küldve nekik, olyan információkat továbbítottak, melyekben a mitokondriumok fiatalabb sajátosságokkal bírtak. A tudósok meglepve tapasztalták, hogy a sejtek szinte megfiatalodtak.

Forrás: Science Photo Library/Tek Image (Andrew Brookes) Ab St - illusztráció

A kutatás bebizonyította, hogy a mitokondriumok jelentős szerepet játszanak az öregedésben. Ezzel egy lépéssel közelebb kerültek ahhoz, hogy kidolgozhassanak olyan terápiákat, amik ellensúlyozhatják a sejtek öregedését.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.