A nadrágzsebben tartott telefon árthat a férfiak nemzőképességének

Forrás: Getty Images -
nemzőképesség spermium férfi nadrág tárolás zseb egészség telefon
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy nemrég készült kutatás szerint azok a férfiak, akik nadrágjuk elülső zsebében tartják telefonjukat, nagymértékben károsítják nemzőképességüket.

Érdemes még egyszer átgondolni, hol tartjuk a telefonunkat a nap folyamán. Egy izraeli kutatás szerint azok a férfiak, aki nadrágjuk elől lévő zsebeiben, a férfiasságuktól nem messze tárolják a telefonjukat huzamosabb ideig, konkrétan „megfőzik" a spermáikat, ezzel pedig jelentősen károsodhat a nemzőképességük.

Forrás: Getty Images

A Haifai Egyetem orvosprofesszorai 100 férfi egészségi állapotát követték nyomon egy éven át, amely alapján megállapították, hogy azok, akik az ágyékukhoz közel eső helyen tárolják telefonjukat, 47 %-kal nagyobb valószínűséggel voltak később nemzéssel kapcsolatos gondjaik, mint azoknak, akik más egyéb helyen tartották.

A kutatók vélekedése szerint a telefon okozta elektromágneses hullámok hathatnak negatívan a spermiumok egészségére.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.