Különösen a fiatal nők körében terjed a trend, hogy kihagyják az ebédet és/vagy a vacsorát, hogy több szeszt vehessek magukhoz kalóriaszempontból "büntetlenül". Az Egyesült Királyságban húsz nőből egy rendszeresen nem eszik, hogy ihasson, ami igazán aggasztó számnak számít.

A legtöbb alkoholos italban rengeteg üres kalória van, így aki inkább koplal, hogy többet ihasson alapvető vitaminoktól és ásványi anyagoktól fosztja meg magát. 

Az alkoholfogyasztás 10 káros hatása
Sok ember nemcsak az ünnepekkor önt fel igazán a garatra, hanem rendszeresen. Cikkünkben felsorolunk pár alkohol okozta egészségügyi következményt, amiknek ismerete segíthet a fogadalom betartásában.

"Lehetséges, hogy ezzel a módszerrel sikerül kiküszöbölni a súlygyarapodást, de más problémák árán sajnos. A magas vérnyomás, a májproblémák és a rák az alkoholfogyasztás mértéktelensége miatt probléma lehet, azonkívül a szervezet nem jut hozzá a megfelelő vitaminokhoz és ásványi anyagokhoz" – nyilatkozta Dr. Sarah Jarvis háziorvos, a Drinkaware nevű jótékonysági központ szakorvosi tanácsadója.

Forrás: Thinkstock

Egy pohár fehérborban kb. 130 kalória van, egy korsó sörben 200. Egy kormányzati felmérés szerint sajnos csupán a megkérdezettek 23 százaléka érzi úgy, hogy a szeszfogyasztás felfüggesztése jót tenne az egészségüknek.