Holly Brockwell minden évben benyújtotta a kérelmét a brit egészségügyi szolgálatnak, hogy sterilizálják, azonban mindannyiszor elutasították. Most végre nyert: a 30 éves brit nőt hamarosan megoperálják.

Holly Brockwell 26 éves kora óta minden évben benyújtotta a kérelmet a brit egészségügyi szervezetnek, az NHS-nek, hogy hajtsák végre rajta a sterilizációs műtétet.

Forrás: Instagram/ Holly Brockwell

Az orvosok mindannyiszor visszautasították kérelmét: elmondása szerint inkább a barátjának javasolták volna a kevésbé drasztikus elköttetést. Az immár 30 éves Holly, aki évek óta tudja, hogy nem szeretne gyereket vállalni, a Telegraphnak írt soraiban nemrég sikerült elérnie, amiért immár 4 éve küzdött: sterilizálhatja magát. Ez olyan valami, amelyet már évek óta akartam, de ez nem azt jelenti, hogy könnyű volt meghozni a döntést. Kutattam, átgondoltam, mérlegeltem és megvédtem az álláspontomat, újra és újra - fogalmazott a brit lapnak írt levelében a tecnhnikai újságíróként dolgozó Holly, akit korábban szanaszét aláztak azért, amiért nyíltan vállalta döntését.