A 23 éves, Angliában élő Hayley Harris a közösségi oldalán dokumentálja lépésről lépésre, hogyan küzdött meg anorexiájával, és hogyan nyerte vissza egészséges testsúlyát.

Hayley Harrisnek már 4700 követője van az Instagramon, ezt a népszerűséget pedig példamutatás és terápia céljából használja: szeretné, ha a tinilányok tanulnának hibájából. A lány alig 38 kiló volt, amikor kórházba került a folyamatos éheztetése miatt. Akkor észlelte igazán a bajt, amikor egy repülőút előtti kivzsgáláson közölték vele, hogy bármikor megállhat az utazás közben a szíve. A riadt lány kivizsgáltatta magát, megállapították, hogy nyugalmi állapotban 40-es volt a szívritmusa, holott a normális érték 60-80 között lenne. Kórházba utalták, ahol két hónapon át kezelték, míg végül ismét elnyerte egészséges testsúlyát. 

A lány követőivel osztja meg hétköznapjaitForrás: instagram.com/bitingback

A lány rendkívül hálás azért, hogy ma már ismét tudja szeretni önmagát, és hálás azért is, hogy családja és barátai végig mellette álltak. Abban bízik, hogy az Instagram oldala révén mások is megszabadulhatnak ettől a szörnyű betegségtől, és új életet kezdhetnek, ahogy azt ő is tette.