Amy Lewis néhány évvel ezelőtt ment keresztül szörnyű megpróbáltatásokon, amit most megosztott a nagy nyilvánossággal is, hogy mással ez ne történhessen meg. Szerinte ugyanis senkinek nem szabad elhinnie, hogy túl fiatal a rákos megbetegedéshez.

A fiatal nő ma már nem élne, ha hallgatott volna az orvosára, akit vérző székletre miatt keresett fel. A doktor szerint egyszerűen túl fiatal volt az akkor 27 éves Amy ahhoz, hogy rákos legyen, de szerencsére ettől még elvégeztette a szükséges vizsgálatokat.

Képünk illusztrációForrás: Thinkstock

Ám mivel nem vették komolyan a nő panaszait, az eredményre rengeteget kellett várni, miközben Amy egyre rosszabbul érezte magát. Sokat fogyott, és a közérzete is rossz volt. “Leírhatatlanul rosszul éreztem magam. Gyenge voltam, és egyszerűen nem voltam önmagam” - mondta a nő, aki egy nap úgy döntött újra meglátogatja a kórházat. Pár nappal az újabb vizsgálatok után kiderült, hogy végbélrákja van, ráadásul már áttétes is.

Képünk illusztrációForrás: Thinkstock

“Nem sírtam, egyszerűen lesokkolt a hír” - mondta a nő, akinek ezek után megváltozott az élete. Barátjával családot terveztek, de mindent el kellett halasztaniuk, és Amy kezelésére koncentrálni. Néhány hónappal később sikerült eltávolítani a daganatot, és a nő kezdett erőre kapni. Sokat segített neki barátja támogatása, aki meg is kérte a kezét egy évvel a műtét után.

"Nagyon érzelmes pillanat volt. Annyi szörnyűségen mentünk keresztül, de azután volt valami, amit várhattunk" - mondta a nő, aki azóta az esküvőjén is túlvan. Most azért harcol, hogy másokkal ne fordulhasson elő, hogy koruk miatt nem veszik komolyan az orvosok.