Rodrigo Alves megállíthatatlan, ha plasztikai műtétekről van szó: eddig 115 millió forintot szánt arra, hogy úgy nézzen ki, mint Ken baba, a legutóbb rajta elvégzett beavatkozásnak azonban súlyos szövődményei lettek. Rodrigo kis híján életét vesztette.  

A férfi 10 éve kezdte elvégeztetni magán a beavatkozásokat, amelyektől azt remélte, hogy olyan külsőt kölcsönöznek neki, mint amilyen Ken babának van. A legutóbbi arcműtétje után azonban komoly szövődmények alakultak ki: a teste nem fogadta el az új orrot, keletkezett rajta egy lyuk, és az orrsövénye is meglazult, olyannyira, hogy már légzési nehézségeket is okozott. 

Rodrigo már túl van az életveszélyenForrás: Instgaram/ Rodrigo Alves

Mint később kiderült, ezt nekrózis, vagyis egy nagyon súlyos fertőzés okozza, ami károsítja a bőrt, az izomszövetet, és a mélyebben fekvő szöveti részeket is. Az egyik legismertebb baktérium, ami ilyen súlyos szövetelhalást eredményez, az úgynevezett húsevő baktérium, és a betegség halállal is járhat. 

Rodrigo azonban szerencséjére jó ellátást kapott, és orvosai még időben meg tudták akadályozni a bajt. A pilótaként dolgozó férfi azóta már újra munkába állt.