A lepedőakrobaták egy kiadós "testmozgás" után gyakran úgy érezhetik, mintha egy edzésen lettek volna, így felmerül a kérdés: a szex helyettesítheti a sportot? 

Az igazság, hogy a szex bármily egészséges, mégsem helyettesíthet egy kiadós, 30 perces edzést, annak ellenére sem, hogy már az 1960-es években kimutatták, hogy szex közben, az edzéshez hasonlóan

növekszik a légzésszám, a vérnyomás, és a lélegzetvétel is szaporább lesz.

A kép illusztrációForrás: Thinkstock

Nemrég megismételték az erre vonatkozó kísérleteket, és kimutatták, hogy a szex által okozott fiziológiás stressz 75 %-ban annyira intenzív, mintegy teljes erőbedobással végzett edzés. Mielőtt ötülnénk, sajnos azt is megállapították, hogy ennek a szintje időszakosan változik, és egy 33 perces együttlétet nagyobb részében alacsony.

Összegezve: egy gyors gyaloglással egyenértékű.

Maszturbálás közben ezen váltakozások intenzitása alacsonyabbb, így egy lassú sétának felel meg.

A kép illusztrációForrás: Thinkstock

Akkor most a szex felér-e egy edzéssel, vagy sem?

Erre a kérdésre akár igen is lehet a válasz, már ha egy gyors sétára úgy tekintünk, mintha egy edzés lenne, ám ha egy "normál" testedzésre gondolunk,

ami egyrészt hosszabb, másrészt nagyobb erőbedobással jár, akkor nem.

Ráadásul az eddigi adatok csak a kardió-edzésre vonatkoznak, tehát még nem beszéltünk az izmok dolgoztatásáról és fejlesztéséről. Viszont az erre irányuló kutatás még várat magára, mindemellett az is kérdés, hogy mindez hogyan működik egy férfi és egy nő esetében, melyik résztvevő aktívabb, valamint a különböző pózok is - írja a Daily Mail.