Mitch Hunter 21 éves volt, amikor egy szörnyű autóbaleset következtében tulajdonképpen elvesztette az arcát. A férfi arctranszplantációnak köszönhetően nyerhette vissza emberi külsejét.

Több mint 14 évvel ezelőtt Mitch Hunter egy tragikus baleset miatt vesztette el az arcát. Autójukkal nekicsapódtak egy villanyoszlopnak, a férfi pedig a mellette ülő nő életét próbálta menteni. Sikerült kituszkolnia a nőt az autóból, ám ez lett az ő veszte. A férfi egész testét hatalmas áramütés érte. 

Mitch Hunter a baleset előtt és a korrekciós műtétek utánForrás: Northfoto

Néhány másodperc alatt felismerhetetlenné vált az egykori katona, csak a szerencséjének köszönheti, hogy egyáltalán életben maradt. Az arca olyan szinten roncsolódott, hogy a több mint 20 korrekciós műtét ellenére is megijedtek tőle az emberek. Akkor döntötte el, hogy drasztikus lépésre van szüksége, amikor a barátnője teherbe esett. Mitch nem szerette volna, hogy a saját gyermeke is féljen tőle. 

Forrás: Northfoto

Így lett ő az első emberek egyike a világon, akin teljes arctranszplantációt végeztek. A műtét öt évvel ezelőtt történt, és természetesen gyökerestől megváltoztatta Mitch életét. Ugyan még mindig kell orvosi kezelésekre járnia, de ma már érzi, ha a gyermeke megcsókolja az arcát.  

Mitch Hunter a kisfiával a teljes arctranszplantáció utánForrás: Facebook/Mitch Hunter

„Érzek hideget, meleget, fájdalmat, csiklandozást, vagy ha valaki megpuszilja az arcom. Mindent érzek!”  – mesélte Mitch, aki hozzátette, hogy egy csodálatos, de rendkívül nehéz utazáson van túl, ami alatt megtanulta, hogy csak a fontos dolgokkal érdemes foglalkozni. 

„Szeretném üzenni az embereknek, hogy ne foglalkozzanak apróságokkal. Éljék az életüket, szeressenek, mondják meg egymásnak, hogy szeretik egymást, mert sosem tudhatják, hogy meddig lesznek rá képesek” – mondta Mitch a Wishtv interjújában.