Elektromos cigarettát szívsz? A következőkkel nem árt, ha tisztában vagy!

Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Rainer Jensen -
betegség elektromos cigaretta tanulmány passzív dohányzás dohányzás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy új tanulmány szerint az e-cigarettából származó részecskék folyadékcseppek, amelyek másodpercek alatt eloszlanak. A helyiség levegőjét sem szennyezik mérhető mértékben, ellentétben a hagyományos cigarettával.

A Barcelonában most rendezett 4. Munkahelyi és belső terek aeroszoljai nevű konferencián először prezentáltak egy olyan tanulmányt, amely kimutatja, hogy az e-cigaráttából beszívott, majd kilélegzett részecskék folyadékcseppek, amelyek pillanatok alatt eltűnnek a levegőben - írja az Origo.

Forrás: Thinkstock

"Ezek a kiindulási adatok alátámasztják az angol népegészségügyi intézet, a brit rákkutató intézet és több más szakintézet véleményét, mely szerint valószínűtlen, hogy a belső terekben való e-cigarettázás bármilyen levegőminőségi problémát jelentene a kívülállók és a nem e-cigarettázók számára" - mondta Grant O'Connell, az egyik legnagyobb e-cigarettagyártó cég alelnöke.

Tulajdonképpen mi van az e-cigiben? Most kiderül!

A szakemberek szerint már rövidtávon kimutathatók az e-cigaretta bizonyos összetevőivel kapcsolatos kockázatok. Hazai felmérések alapján a 13-15 év közötti fiatalok 9 százaléka már használt elektronikus cigarettát.
Aludjunk eleget – Különben baj lesz!http://www.life.hu/drlife/20160420-alvas-modszerek-kutatas-fontos-odafigyelnunk-a-kipihentsegre.htmlArianna Huffington rendszeresen vezeti blogját, melyben legutóbb az alvással kapcsolatos gondolatait osztotta meg olvasóival, vagyis azzal a tevékenységgel, amely a történelem kezdete óta máig alapvető szükséglete az embernek. Dr. Life--Baleset érte Fábián Anita kislányáthttp://www.life.hu/drlife/20160420-fabian-anita-a-tv2-joban-rosszban-szinesznojenek-kislanyat-baleset-erte.htmlA Jóban Rosszban sztárjának kislányát mentő vitte el és műteni kellett. Dr. Life--Még mindig küzd Damuék kislánya, de azért jól vanhttp://www.life.hu/drlife/20160420-damu-roland-es-neje-edina-ujszulott-kislanya-maja-legyozte-a-fertozest.htmlLapinformációk szerint a születése utáni első napokban egy fertőzéssel is meg kellett küzdenie a koraszülött Majának, de már jól van. Dr. Life--10+1 mondat, amit nem érdemes mondanod egy migrénesnekhttp://www.life.hu/drlife/20160419-mondatok-amiket-ne-mondj-egy-migrenes-fejfajosnak.htmlVannak esetek, amikor jobb nem megszólalni vagy okoskodni, ilyen egy migrénes fejfájás is: hiába akarunk segíteni, nem sikerül vagy éppen sokszor balul sül el. Dr. Life--Műtétje után végre beindíthatja karrierjét a színésznő, akinek súlyos gerincferdülése volthttp://www.life.hu/drlife/20160419-caroline-heinle-szineszno-gerincferdules-mutetje-utan-beindithatja-karrierjet.htmlA 31 éves Caroline Heinle reméli, hogy végre megvalósíthatja álmát, és színésznő lehet New Yorkban. Dr. LifeOrigoEgyre kelendőbb a műanyag kisujj-protézis a japán maffiózók, a jakuzák körébenhttp://www.life.hu/drlife/20160418-egyre-kelendobb-a-muanyag-kisujj-a-jakuzak-koreben.htmlYukako Fukushima egy rést talált a japán piacon, és úgy döntött, hogy műanyag kisujjakkal tömi be. Az ötlet pedig bejött. A japán maffia, a jakuza tagjai sorban állnak az ujj-protézisekért. Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.