Egy új tanulmány szerint az e-cigarettából származó részecskék folyadékcseppek, amelyek másodpercek alatt eloszlanak. A helyiség levegőjét sem szennyezik mérhető mértékben, ellentétben a hagyományos cigarettával.

A Barcelonában most rendezett 4. Munkahelyi és belső terek aeroszoljai nevű konferencián először prezentáltak egy olyan tanulmányt, amely kimutatja, hogy az e-cigaráttából beszívott, majd kilélegzett részecskék folyadékcseppek, amelyek pillanatok alatt eltűnnek a levegőben - írja az Origo

Forrás: Thinkstock

"Ezek a kiindulási adatok alátámasztják az angol népegészségügyi intézet, a brit rákkutató intézet és több más szakintézet véleményét, mely szerint valószínűtlen, hogy a belső terekben való e-cigarettázás bármilyen levegőminőségi problémát jelentene a kívülállók és a nem e-cigarettázók számára" - mondta Grant O'Connell, az egyik legnagyobb e-cigarettagyártó cég alelnöke. 

Tulajdonképpen mi van az e-cigiben? Most kiderül!
A szakemberek szerint már rövidtávon kimutathatók az e-cigaretta bizonyos összetevőivel kapcsolatos kockázatok. Hazai felmérések alapján a 13-15 év közötti fiatalok 9 százaléka már használt elektronikus cigarettát.