A sorozatgyilkos, a drogdíler és az erőszakoló – Horrorfilmbe illő orvosi történetek

Forrás: Thinkstock -
horror horrortörténet drog erőszak orvos
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Aki beteg, az ki van szolgáltatva az orvosának, ezért kénytelen teljesen megbízni benne a gyógyulás reményében. Legtöbbször nem is kell csalódnia. De mi van, ha mégis? Pár esetben az orvosok igencsak hajlamosak kihasználni a beteg tehetetlenségét. 

Amerika egyik leghíresebb sorozatgyilkosa például egy orvos volt, aki kastélyában több száz embert is eltehetett láb alól. Herman Webster Mudgett, ismertebb nevén H. H. Holmes 1886-ban költözött Chicagóba, ahol

egy háromemeletes épületet hozott létre tele labirintusokkal, csapdákkal, titkos szobákkal

- és olyan ajtókkal, amelyeket csak kívülről lehetett kinyitni.

H. H. Holmes Forrás: Wikipedia

Az idecsalt áldozatokat elkábította, gyakran megkínozta őket, a csontvázaikat, szerveiket pedig orvosi célokra el is adta. Amikor évekkel később elfogták, a rendőrség teljesen ledöbbent attól a látványtól, ami a kastélyban fogadta őket. Az áldozatok számát csak megtippelni tudták, annyira felismerhetetlenek voltak a maradványok. Tettéért 1896-ban felakasztották az őrült orvost.

H. H. Holmes "kastélya" Forrás: Wikipedia

Egy másik orvos, Mladen Antolic

arra jött rá, micsoda hasznot húzhat abból, ha receptre kábítószert ír fel betegeinek.

Elsősorban a vonzó, fiatal hölgyeket célozta meg, akik hamarosan rászoktak a drogra, amit az orvos később már csak szexuális ellenszolgáltatásért cserébe volt hajlandó felírni nekik. Végül 2010-ben egy névtelen feljelentés alapján elfogták, de mivel vádalkut kötött, megúszta tíz év börtönnel.

Mladen Antolic Forrás: georgianewsday.com

Dr. Farid Fata több mint 550 embert diagnosztizált félre szándékosan, akikkel közölte, hogy rákosak, és szükségtelen orvosságokkal látta el őket, így egy csomó pénzt bezsebelt a biztosítótársaságoktól. 45 évre ítélték, amiből legalább 34-et le is kell ülnie.

Forrás: abc.com

Dr. Charles Momah nőgyógyászként úgy gondolta, joga van megerőszakolni pácienseit, sőt még a bátyját is bevonta a buliba.

Egyik páciensén 13 felesleges műtétet végzett el,

és megfenyegette, hogy nem ír fel neki gyógyszert, ha nem vállal be egy hármas orgiát vele és a húgával. Mikor már egyre több feljelentés érkezett az orvos ellen, sikerült elkapni, így végül 20 évre ítélték. Bátyja a mai napig ártatlannak vallja magát, mivel nem találtak elegendő bizonyítékot ellene.

Dr. Charles Momah Forrás: Grant M. Haller/Seattle Post-Intelligencer

Hogy egy női orvos is szerepeljen a sorban: Linda Burfield Hazzard az 1900-as évek elején valahogy kiügyeskedte, hogy az orvosi egyetem elvégzése nélkül is praktizálhasson. Egészen eredeti módszere volt, ugyanis minden betegének a böjtölést javasolta, így nem meglepő módon páciensei közül többen végül éhen haltak.

Linda Burfield Hazzard Forrás: Wikipedia

Linda több betegét ki is rabolta, ennek ellenére először megúszta két év börtönnel, ami után még 15 évig garázdálkodott tovább; végül

ő maga is éhen halt, mivel saját betegségét szitén böjtöléssel próbálta kezelni.

A legdöbbenetesebb, hogy könyveit a böjtölés jótékony hatásairól a mai napig árulják, és igen népszerűek.

Az Új-Mexikóban élő Christopher Driskill nőgyógyász a rendelése alatt folyamatosan ivott, a szülő nőket magukra hagyta, több páciensét pedig megerőszakolta. 2014-ben nyomozás indult ellene, ám egy év elteltével visszakapta az engedélyét.

Christopher Driskill Forrás: abc.com

Emberek, akik orvosnak adták ki magukat

Úgy tűnik, a Kapj el, ha tudsz című film főszereplőjének, a Leonardo DiCaprio által megformált Frank Abignalenek a való életben is akadtak utódai – már ami az orvoslást illeti. Elsőre nehezen gondolnánk, de igen gyakori jelenség, hogy valaki mindenféle képzettség nélkül orvosnak adja ki magát, és környezetét megtévesztve akár még operálni is képes – amíg le nem bukik.
Az okostelefon-függőség egyre elterjedtebb – és már nem csak a felnőtteket érinti!http://www.life.hu/drlife/20160428-napi-doktor-okostelefon-fuggoseg-mar-a-gyerekeket-is-erinti-kutatas.htmlKorábban, ha a gyerekek rossz jegyet kaptak, nem nézhettek tévét. Mostanság más idők járnak. A mai gyerekek már az interneten és a közösségi oldalakon élik az életüket. Ezért a szülők sok esetben ezt vonják meg a lurkóktól. Dr. Life--Brit horrorsztori főszereplője lett egy magyar fogorvoshttp://www.life.hu/drlife/20160427-egy-brit-no-szerint-hentesmunkat-vegzett-a-magyar-fogorvos-londonban.htmlEgy magyar fogorvosról szóló sztoritól hangos a külföldi sajtó. Egy brit nő ugyanis azért fordult a Londonban praktizáló szakemberhez, hogy rendbe tetesse fogsorát, ám rossz szájízzel távozott. Dr. Life--Fél szívvel született a kislány, az orvosok már lemondtak rólahttp://www.life.hu/drlife/20160414-az-orvosok-mar-lemondtak-a-kislanyrol-harriet-summerhillrol-aki-bar-fel-szivvel-de-boldog.htmlA wales-i kislány fél szívvel született: A kicsi túlélt egy szívműtétet, és bár orvosai nem voltak túl bizakodóak, most mégis a 2. születésnapi tortája mellett vigyorog. Dr. LifeThinkstockSokkoló! Arra ébredt a beteg, hogy a fogorvos minden fogát kihúztahttp://www.life.hu/drlife/20160413-az-osszes-fogat-kihuztak-a-columbusban-elo-donny-grigsbynek.htmlA Colombusban élő Donny Grigsby csak a bölcsességfogaitól akart megszabadulni, ám arra ébredt, hogy a fogorvos minden egyes fogát kihúzta. A férfi valószínűleg a bíróságra viszi az ügyet. Dr. Life--Még mindig nincs jól a kismama, akiben törlőkendőt hagytak az orvosokhttp://www.life.hu/drlife/20160405-a-kismama-akiben-csaszarmetszes-utan-kendot-hagytak-veszpremben-meg-mindig-korhazban-van.htmlAz édesanya a szülés után néhány nappal belázasodott. Először fertőzésre gyanakodtak, de később kiderült, hogy a veszprémi nő hasüregében kendőt hagytak az orvosok a császármetszés után. Dr. Life--Tudták, hogy agyhártyagyulladása van, mégsem vitték orvoshoz a kisbabájukathttp://www.life.hu/drlife/20160309-nem-vittek-orvoshoz-az-agyhartyagyulladasban-szenvedo-kisbabajukat-a-szulok.htmlA mindössze 18 hónapos Ezekiel Stephan szülei tisztában voltak a diagnózissal, a hagyományos kezelés helyett azonban otthoni módszerekkel próbálták meggyógyítani gyermeküket, aki belehalt a megbetegedésbe. Dr. LifeOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.