Ne ülj egész nap a popódon! - Elmondjuk, hogy miért káros

Forrás: Thinkstock -
egészségtelen egészségtelen életmód farizom fenék
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az egész napos ülés megváltoztatja a  a popód formáját, hátfájást okoz és az edzésrutinod is megváltozhat. Ha most kikerekedett szemekkel nézed a monitort, akkor olvass tovább, mert elmondjuk mi a megoldás!

Laposabb lesz a popód, ha éveken keresztül napi 8 órát ülsz, ráadásul az ülőmunka akkor van a legrosszabb hatással a popsidra, ha már a húszas éveidben is főleg az üléssel teltek a napjaid, mivel ilyenkor sokat alakul a test. De ez még semmi, mivel az üléstől lassabb lesz a vérkeringésed, ezért

narancsbőr is könnyebben kialakul ki.

A kép illusztráció Forrás: Thinkstock

Hátfájást okoz

Ha hosszú ideig ülsz, akkor a csípőt hajlító izmok befeszülnek, ez pedig blokkolja a fenék izmait, így a medencéd mozdulatlanságából adódóan hátfájást okoz. Ezt érdemes kezeltetni, pl. masszőr vagy gyógytornász segítségével, ugyanis

krónikus hátfájás alakulhat ki.

Forrás: Thinkstock

Az edzésrutinod is megváltozhat

Ha nem figyelsz oda, akkor a farizmaid úgy elgyengülnek, hogy sokkal nehezebben bírod majd a popóformáló gyakorlatokat.

A kép illusztráció Forrás: Thinkstock

A megoldás

Próbáld felvenni az egészségesebb ülőpózt! Érjen le a lábad a földre a székedről, a combod legyen párhuzamos a talajjal. Ne görnyedj, a monitorod közepe pedig szemmagasságban legyen. Néha érdemes felállni pár percre, ilyenkor sétálj kicsit, esetleg végezz el néhány guggolást. Az edzéseken figyelj arra, hogy a megszokottnál nagyobb hangsúly legyen a popsi gyakorlatokon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.