Te is nehezen szánod rá magad arra, hogy munkaidő után az edzőterem felé vedd az irányt? Egy friss tanulmány kiderítette, mely munkakörökben dolgozók sportolnak a legtöbbet, és melyek mellett jut a legkevesebb idő a mozgásra.

Az amerikai Nemzeti Egészségügyi Statisztikai Központ által végzett felmérés eredményei alapján úgy tűnik, több összefüggés is van aközött, ki milyen munkakörben dolgozik, illetve mellette mennyi időt fordít a sportolásra.

Forrás: Youtube

A 2008 és 2014 közötti amerikai adatokat felhasználó kutatás alapján az amerikaiak 43%-a nem éri el a fizikai aktivitás minimálisan ajánlott mértékét, amelyek értelmében hetente 150 perc mérsékelt vagy 75 perc intenzív mozgást kell végezni,  illetve néhányszor súlyzós edzésre is szükség van az izmok edzése végett.

A felmérés szerint azok, akik több fizikai munkát végeznek, kevesebbet sportolnak, mint azok, akik vezető beosztásban vagy irodai munkakörben dolgoznak, és azok edzenek a legtöbbet szabadidejükben, akik ülőmunkát végeznek. 

Forrás: giphy.com

Ám nem csupán a munkakör befolyásolja a fizikai aktivitást: a Szívderítő.hu-n megtudhatod, a felmérés szerint még mi befolyásolja azt, hogy az illető több sporttevékenységet végez.