Bár azt gondolnánk, hogy egy híresség számára nem jelenthet gondot, hogy elegendő figyelmet fordítson a saját személyi higiéniájára, több olyan példát is találhatunk a sztárvilágban, akik bizonyítják: a pénz nem mindig jár kéz a kézben az igényességgel. Következzenek Hollywood legápolatlanabb celebjei, akiktől - ha jót akarsz az orrodnak - jobb, ha távol tartod magad.

Gwyneth Paltrow

Még a 2013-as Met-gála után járta körbe a sajtóberkeket a hír, miszerint az Oscar-díjas színésznő mellett tartózkodni nagyon rossz ötlet: Chris Martin exfelesége ugyanis - ne szépítsünk - meglehetősen büdös volt. Mint később kiderült, már egy korábbi forgatása alatt is sokan megjegyezték, hogy egy-egy izzasztóbb jelenet alatt nem egy stábtag igyekezett megakadályozni, hogy az orrába jusson a színésznő testszaga, annyira elviselhetetlenül kellemetlen volt.

Gwyneth PaltrowForrás: AFP

Gwyneth egyik közeli ismerőse később tisztázta a dolgot: miután a sztár hallott a dezodorok állítólagos szerepéről mellrák kialakulásában, inkább más, ám a jelek szerint kevésbé hatékony módszerekkel próbálkozott csillapítani az izzadását. Azt mondta, inkább lesz büdös, mint halott  – fogalmazott akkor a bennfentes. Az Amerikai Rákellenes Társaság egyébként később cáfolta, hogy az izzadásgátlók növelnék az emlődaganatok kialakulásának kockázatát.

Russell Crowe

A világhírű színész testszaga a hírek szerint legalább olyan rossz, mint maga a természete. Joan Rivers például egyik alkalommal azt mondta róla, hogy a díjátadókon arra törekszik, hogy széliránnyal ellentétesen helyezkedjen el, ha a közelében van, csak hogy ne érezze a sztárból áradó kellemetlen szagokat.

Russell CroweForrás: AFP

René Zellweger A remény bajnoka című közös filmjük forgatásán pedig állítólag ragaszkodott ahhoz, hogy az intimebb jeleneteknél testdublőre legyen Crowe-nak. Csak mutassanak nekem egy normális, józan embert, akinek nincs kaja- és piaszaga, miután előző este bedobott néhány sört meg valami jó ételt  – mondta róla korábban egy jó barátja.

Julia Roberts

Ki gondolná a mindig mosolygós és csupabáj színésznőről, hogy valójában nemhogy a dezodorálást, de még a tisztálkodást is hanyagolja? Julia korábban Oprah Winfrey show-műsorában árulta el, hogy soha nem használ dezodort, később pedig egy biztonsági őre pakolt ki arról, hogy a szappannal sincs túl nagy barátságban.

Julia Roberts mezítláb a vörös szőnyegenForrás: AFP

Julia egy hippi. Van, hogy napok telnek el nála a nélkül, hogy zuhanyozna. Szeret spórolni a vízzel, nagyon környezettudatosan gondolkodik. És azt is szokta mondani, hogy szereti a test olajainak természetes illatát. Úgy véli, hogy nem moshatja meg mindennap a haját, mert túl száraz. Lehet, hogy van benne valami, de sokszor nagyon áporodott a szaga."

Matthew McConaughey

Az Oscar-díjas színészért nők milliói bolondulnak – pedig, ha tudnák, hogy immár 20 éve nem használ semmiféle izzadásgátlót, valószínűleg kétszer is meggondolnák, hogy szívesen merészkednének-e a sztár közelébe, vagy sem.

Matthew McConaugheyForrás: AFP

Nem szeretem, ha olyan a szagom, mint valaki másé  – mondta el egy korábban adott interjújában McConaughey, aki hozzátette: ha valakit zavar a testszaga, akkor csak vesz egy zuhanyt, és meg is oldódott a probléma. Persze azért akadt, aki ennél drasztikusabb megoldásra késztette a sztárt: Kate Hudson, aki több filmben is együtt játszott vele, állítólag sószappant hozott neki a forgatásokra, és minden egyes alkalommal megkérte, hogy használja.

Cameron Diaz

Ki gondolná a mindig csinos színésznőről, hogy ennyire ellene van a dezodoroknak? Márpedig Cameron korábban saját maga árulta el, hogy immár 20 éve egyáltalán nem használja őket. Nem hiszek bennük. Azért vagy büdös, mert az izzadásgátlók visszatartják a bűzt.

Cameron DiazForrás: AFP

A megoldás pedig szerinte a következő: „Hagyj fel vele, és szőrtelenítsd le a hónaljad, így nincs semmi, ami ott tartaná a szagokat." Egyszerű és világos. Probléma?

Robert Pattinson
Az Alkonyat-filmek sztárja állítólag rengeteget fejlődött személyi higiénia terén karriere kezdete óta, ám volt olyan időszak, amikor bizony nem a legtisztább hírességek táborát erősítette. Kristen Stewart exe korábban az Extra magazinnak adott interjújában ecsetelte, miért nem érdekli a hajmosás: Nem igazán látom értelmét annak, hogy megmossam a hajam. Ha pedig nem érdekel, hogy tiszta-e vagy sem, minek mossam meg?

Robert PattinsonForrás: AFP

Ez olyan, mint hogy nem takarítom a lakásom, mert nem érdekel. Az nem azért van, hanem azért, hogy aludjak benne. A hajam pedig azért, mert, nem is tudom, hogy lógjon a fejemen. Nem érdekel, hogy tiszta-e vagy sem."

És akikről mi gondoljuk, hogy nem túl jó a szaguk

Előítéletek ide vagy oda, a Life.hu szerkesztőségének is megvannak azok a sztárjai, akikről meggyőződésünk, hogy nem túl kellemes testszaggal rendelkeznek. Ilyen például a jelenleg válófélben lévő Johnny Depp, a számtalan furcsa szokásáról elhíresült Tom Cruise, a vígjátékok koronázatlan királya, Jack Black, illetve egyesek szerint Angelina Jolie, Brad Pitt és a zűrös éveiről ismert gyereksztár, Macaulay Culkin is. James Francóról, a botránykirálynő Lady Gagáról, Seth Rogenről, illetve Jonah Hillről nem is beszélve: nem szívesen tartózkodnánk egyikük közelében sem.