A hirtelen jött meleg mindenkire nagy veszélyt jelent, de még nagyobbat azokra, akiknek problémájuk van a szívükkel. Íme, néhány tanács, ami segíthet a megelőzésben!

A szívünk az életünk során összesen körülbelül 2 és fél milliárdszor dobban, percenként 4,5-5 liternyi vért keringet a testünkben. Nagy munkát végez, ezért megérdemli, hogy megtegyünk mindent, amivel segíteni tudunk neki, de legalább ne nehezítsük a dolgát. A szívroham sajnos mindenkit veszélyeztet, ebben a kánikulában pedig még jobban oda kell figyelnünk. Íme, 3 tipp, amivel megelőzhető a baj.

Forrás: Thinkstock

Rendszeres testmozgás

Az edzés mindennek az alapja! A melegben inkább az esti sétákat javasolják, de ez nemcsak a testnek, hanem a léleknek is jót tesz! A lényeg a rendszerességben rejlik.

Szívbarát étrend

A hőség a rengeteg folyadékkal kezdődik. Azonban egész évben oda kell figyelnünk, hogy ne alakuljon ki baj. Az ideális étrend sok zöldségből, gyümölcsből, halból, baromfi és sovány húsokból áll.

Stressz és a depresszió kezelése

A lélek gondjai bizony kihatnak az egész szervezetünkre, ezért kell idejében kezelni a problémákat. A már említett séta nyugtatóan hat az idegekre is, de komolyabb probléma fennállása esetén érdemes orvoshoz fordulni.