Súlyos betegséggel kellett szembesülnie a színésznőnek, aki úgy döntött, nem vesz tudomást a kórról. Tovább dolgozott, teljes életet élt, és naponta injekciózta magát.

Soha nem felejti el azt a napot a Barátok közt Irmája, amikor egy rutinvizsgálatra érkezett a kórházba, és egy pusztító diagnózissal távozott. Az orvosok megállapították, hogy krónikus mieloid leukémiája van.

Forrás: rtl.hu

Hátrafordultam, hogy mégis kinek mondja ezt, olyan elképzelhetetlen volt, hogy nekem” - mondta Otília, akit azonnal be akartak fektetni a kórházba, ám ő nem volt erre hajlandó. “Nekem este játszanom kellett a színházban, ezért könyörögtem, hogy ne fektessenek be, próbáljuk meg ambulánsan átmosni a véremet” - számolt be a színésznő a Best Magazinnak, akinek a vérében 250 ezer fehérvérsejtet találtak 9 ezer helyett. Otília 3 éven keresztül minden nap injekciózta magát, azután pedig heti kétszer. Szinte állandóan lázas volt, de nem mondta el senkinek, min megy keresztül. Ma már tünetmentes a színésznő, aki azt mondja, a hite nagyon sokat segített neki. “Nem hagytam, hogy megérintsen a halál szele.Tettem a dolgomat otthon, találkoztam a barátaimmal, de közben sokat, nagyon sokat imádkoztam” - mondta a színésznő, aki elárulta, két év után lett tünetmentes, az volt élete legszebb húsvétja, amikor az orvosa közölte vele a jó hírt.