Gyilkos kutyapuszi? Figyelj oda, komoly bajod eshet!

Forrás: Dreamstime -
kutya állat puszi egészség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Puszit szeretünk adni és kapni - és bizony a kutyusok is hasonlóképp éreznek. Ám lehet, hogy ezzel óriási hibát követünk el!

John Oxford, a londoni Queen Mary Egyetem virológia és a bakteriológia professzora egy közleményben felhívta a figyelmet arra, hogy a kutyák rendszeresen haszálják az orrukat különböző anyagok, vagy más kutyák "felderítésére", így azon rengeteg vírus fordulhat elő. Az egészségügyi szakember szerint nem a legjobb ötlet a kutyákkal ennyire szoros érintkezést fenntartani, mert a nyállal sok baktériumot kaphatunk el - írja a Huffingtonpost.

Forrás: Dreamstime

Egy 70 éves brit nő például súlyosan ráfázott egy cuki puszira: az asszony olyan súlyos fertőzést kapott egy olasz agár nyálától, hogy az intenzív osztályon kötött ki, sőt több szervi elégtelenséggel is kezelni kellett.

Mire figyelj oda a nagy melegben? Így védd ki a leggyakoribb nyári nyavalyákathttp://www.life.hu/drlife/20160628-a-leggyakoribb-nyari-betegsegek-es-tippek-a-megelozesukre.htmlA nyári hónapok a legjobb esetben nyaralással, pihenéssel, fesztiválozással és kerti partikkal telnek. Ám még a legnagyobb körültekintés ellenére is előfordulhat, hogy éppen a jól megérdemelt vakáció alatt kapunk el valamilyen kellemetlen tünetekkel járó betegséget. Összegyűjtöttük a leggyakoribbakat és a tippeket arra, hogyan előzd meg őket. Dr. LifeOrigoÉletmentő műtéten esett át a Jászai Mari-díjas színész, Straub Dezsőhttp://www.life.hu/drlife/20160705-eletmento-muteten-esett-at-a-jaszai-mari-dijas-szinesz-straub-dezso-hasi-servvel-mutottek.htmlA színművész orvosa árulta el, milyen komoly beavatkozáson is esett át Straub Dezső. Hasi sérvvel műtötték, ami akár végzetes kimenetelű is lehetett volna, amennyiben nem végzik el a beavatkozást időben. Dr. LifeOrigoKivédhető lenne szinte minden stroke?http://www.life.hu/drlife/20160629-szinte-minden-stroke-ot-meg-lehetne-elozni.htmlEgy friss kutatás eredménye szerint a világon előforduló valamennyi stroke-os esetet olyan módosítható viselkedési formák okoznak, mint például a dohányzás, az egészségtelen táplálkozás és a mozgásszegény életmód. Dr. Life--Bepisiltél a nevetéstől? Nem vagy vele egyedülhttp://www.life.hu/drlife/20160702-az-emberek-harmada-vizelte-mar-ossze-magat-nevetteben.htmlA kutatás összesen 2 ezer felnőttet vizsgált, és kiderült 35 százalékuknak van valamilyen húgyhólyag problémája. Megkérdezettek fele azonban túlzottan is szégyelli a problémát ahhoz, hogy orvoshoz merjen fordulni vele, de még a szeretteinek sem számol be a gondról. Dr. LifeOrigoBarátja dobta ki a mozgó kamionból - A lány lebénult, majd ismét talpra állt! (18+)http://www.life.hu/drlife/20160630-baratja-dobta-ki-a-mozgo-autobol-lebenult-de-egy-ev-mulva-ismet-talpra-allt.htmlKidobták egy kamionból, lebénult, majd csodával határos módon ismét megtanult járni, pedig a doktorok már lemondtak róla. Történetünk főszereplője, Megan Torio hosszú utat tett meg, de végre a saját lábára állt. Dr. LifeOrigo„Én vagyok az, aki szúrja magát"http://www.life.hu/drlife/20160623-milyen-az-elet-cukorbetegen-interju.htmlReznák Róbert 26 éves, mentős, imádja a hivatását, megjárta az El Caminót, szeret utazni – és 1-es típusú cukorbeteg immár ötéves kora óta. Vajon hogyan éli meg mindezt egy fiatal, élettel teli férfi? Hogyan áll hozzá a környezete? Mi az az állapotára irányuló kérdés, amivel ki lehet kergetni a világból? Miért érzi magát mégis erősebbnek bárki másnál? A cukorbetegek világnapja alkalmából készült beszélgetésünkből minden kiderül. Dr. LifeOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.