A színművész az öltözőben hirtelen rosszul lett, szívrohamot kapott az előadás szünetében. Szerencsére egy kollégája ott volt vele, és azonnal segítséget tudott hívni.

Szerda este Debrecenben a Csárdáskirálynő első felvonásának fináléja közben lett rosszul Marik Péter, aki arra várt, hogy a második felvonásban színpadra léphessen. Szívrohamot kapott az öltözőjében, de szerencsére ott volt vele Bálint Ádám, aki azonnal segítséget hívott. 

A Csárdáskirálynő előadása alatt kapott szívrohamot Marik Péter.Forrás: debreceniszabadteri.hu

"Még javában zajlott az első felvonás fináléja, amelyben egyikünk sem szerepelt, így bementem az öltözőbe, hogy igyak pár kortyot. Péter ült a széken, majd egyszer csak előredőlt, szorította a mellkasát, és csak annyit tudott mondani, hogy Jézusom, Jézusom.  Egyértelmű volt, hogy nagyon rosszul van. Azonnal kirohantam segítségért, a kollégák hívták a mentőt, miközben a kórus egyik tagja, Lipics Barna elkezdte a szívmasszást, egy darab miatt ugyanis korábban meg kellett tanulnia, hogyan kell ezt szakszerűen végezni. Közben persze tartotta a kapcsolatot a mentősökkel, akik nagyon hamar kiértek, és még vagy 25 percig küzdöttek Péter életéért.  Végül újraindult a szíve, és sikerült stabilizálni, így kórházba tudták szállítani" – számolt be Bálint Ádám a részletekről a Blikknek. A színész szerint mindenki profin kezelte a helyzetet, ennek is köszönhető, hogy nem veszítették el kollégájukat.