Íme, 3 dolog, amivel a kutyák jobbá teszik a párkapcsolatot

Forrás: Thinkstock -
kutya párkapcsolat kapcsolat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy újabb kutatás szerint a kutyák javítják az ember életminőségét,  csökkentik a stresszt, sőt, állítólag komoly betegségeket is képesek kiszimatolni.

A Psychology Today szerint a kutya másképp is segíthet rajtunk: az emberi kapcsolatainkat, párkapcsolatainkat is javítja.

A kutya szépít

A kutyatulajdonosokat ugyanis vonzónak találják az emberek, legalábbi a Match nevezetű társkereső oldal 1210 részvevője szerint, mivel a nők többek között így mérik fel, lehet-e hosszú távon számítani az illetőre.

Forrás: Thinkstock

A kutyák kedvesebbé tesznek

A tanulmányok szerint a kutyák arra ösztönzik az embereket, hogy kapcsolatba kerüljenek másokkal, és hozzájuk is pozitívabban álljanak.

A kép illusztráció Forrás: Thinkstock

Jobbá teszi a párkapcsolatot

A háziállattal rendelkező párok általában boldogabbak, sőt, a stressz-szintjük is alacsonyabb a konfliktushelyzeteknél, legalábbi 100 pár szerint, mivel a vizsgálat során kiderült, hogy az állattartóknak átlagban alacsonyabb a vérnyomásuk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.