Nem kívánod a szexet? Komoly betegség is állhat a háttérben!

Forrás: Thinkstock -
szex magas vérnyomás diabétesz libidó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elképzelhető, hogy egészségügyi oka van annak, ha az ember nem érzi úgy, hogy szeretkezni vágyik. A probléma oka gyakran a metabolikus szindróma, amely túlsúllyal, diabétesszel és magas vérnyomással jár.

A probléma az Egyesült Államokban háromból egy, az Egyesült Királyságban négyből egy felnőttet érint. A betegség voltaképpen a túlsúly, a diabétesz és a magas vérnyomás kombinációját jelenti, és leggyakoribb tünetei között ott vannak a szexualitással kapcsolatos problémák is: az alacsony libidó mellett ha sor is kerül a szexre, az aktus kevésbé kielégítő. A fizikai problémák mellett a párkapcsolatot a szintén gyakran jelentkező depresszió is súlyosbítja.

Forrás: Thinkstock

A Kaliforniai és San Diego-i Egyetem munkatársai 376 menopauzán már átesett idősebb nő segítségével vizsgálták, hogyan befolyásolja a szexuális vágyat a metabolikus szindróma. Kiderült, hogy a széles derék, a diabétesz és a magas vérnyomás együttesen igen nagy valószínűséggel ritkítja az együttlétek számát. Ezután a vér magas zsírtartalma szintén alacsony libidót sejtet.

A metabolikus szindróma további árnyoldala, hogy a szív- és érrendszeri betegségek, különösen a sztrók kockázata is növekszik, és a véredények hosszútávon is károsodhatnak, ami további veszélyeket hoz magával.

Mi az esélyed arra, hogy két év múlva is élni fogsz?http://www.life.hu/drlife/20160722-mik-az-eselyeink-arra-hogy-ket-ev-mulva-meg-elni-fogunk.htmlAz előrehaladott rákkal élő páciensek és orvosaik között elég gyakoriak a félreértések a prognózissal kapcsolatban, ráadásul a betegek többsége tisztában sincs azzal, hogy az orvos mást gondol arról, hogy meddig fog még élni – derül ki a JAMA Oncology című szaklapban publikált friss kutatásból. Dr. Life--Jól nézd meg kit engedsz az ágyadba – támad a tripperhttp://www.life.hu/drlife/20160603-egyre-tobb-gonorrea-fertozesrol-szamolnak-be-europaban.htmlAz ismert gonorrhoeafertőzések száma 2008 óta gyakorlatilag megduplázódott Európában: míg korábban évente 100 ezer emberből 8-nak kellett szembenéznie a betegséggel, most 20 esetről is beszélhetünk. Dr. Life--Kávéval a szklerózis multiplex ellen?http://www.life.hu/drlife/20160312-kave-lehet-a-szklerozis-multiplex-ellenszere.htmlEgy friss kutatás szerint, kisebb a kockázata a szklerózis multiplex kialakulásának azoknál, akik sok kávét isznak. Dr. Life--Kezeket a paplan alá - Maszturbálás az egészséges életérthttp://www.life.hu/drlife/20160312-a-maszturbalas-pozitiv-egeszsegugyi-hatasai.htmlÁltalában mindenki tagadja, és szégyenlősen elpirul, ha a téma szóba kerül, pedig a legtöbb embernek volt már szexuális kalandja - saját magával. Ez pedig jól is van így, mivel a maszturbáció megannyi pozitív egészségügyi hatással bír. Dr. LifeThinkstockTe is a génjeidre fogod, hogy kövér vagy? Most kiderült, igaz-e!http://www.life.hu/drlife/20160220-a-genek-felelnek-a-tulsulyert-igen-is-meg-nem-is.htmlHibáztathatjuk a génjeinket azért, mert túlsúlyosak vagyunk? A válasz egyértelműen igen. Legalábbis talán... Bizonyos körülmények között legalábbis – a tudósok között nincs egyetértés a témában. Dr. LifeAFPRákot okozhat a túlzásba vitt evéshttp://www.life.hu/drlife/20160131-hogyan-okozhat-rakot-a-tulzasba-vitt-eves.htmlA túl nagy mennyiségű kalória a legújabb kutatás szerint kikapcsolja az egyik hormont a bélrendszerben, amely normál esetben gátolja a daganat kialakulását. Dr. LifeThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.