A plasztikai sebészkésnek, illetve más egyéb trükköknek és beavatkozásoknak hála ma már semmi sem akadály Hollywoodban, ha az oly áhított tökéletesség eléréséről van szó. Néhány sztár azonban nem állt be a sorba, és meghagyta magát olyannak, amilyennek a természet is megteremtette – remek példát mutatva nekünk, földi halandóknak, hogy a hibáinkkal együtt szeressük és fogadjuk el önmagunkat.

Felemás színű szemek

Inkább szépséghiba, mint testi hiba Kate Bosworth esete, aki színészi tehetsége mellett felemás színű szemeivel vette le lábáról a világot. A gyönyörű filmsztár jobb szeme részben kék, részben pedig barna, míg a bal szeme kékben pompázik.

Forrás: AFP

A jelenséget az úgynevezett heterokrómia nevű mutáció okozza, kialakulása pedig a melaninnak tudható be, amelynek többlete vagy éppen hiánya okozza a szemek színe közötti eltérést. Kétféle heterokrómiát különböztetünk meg: a teljest, illetve a részlegest. Teljes heterokrómia esetén abszolút eltérő színű a két szem egymástól, a részlegesnél az egyik szem íriszének színe részben tér csak el a másik szemtől. Heterokrómiás sztár még továbbá Demi Moore is, akinek jobb szeme mogyoróbarna, a bal szeme pedig zöld.

Tudtad?

A heterokrómia lehet genetikai és szerzett is. Utóbbinál a különféle sérülések és szembetegségek szoktak lenni a kiváltó okok.

Farokkal megszületni

Néhány évvel ezelőtt Kesha borzolta a kedélyeket személyes történetével, amely szerint egy apró születési rendellenességgel jött világra. Farkam volt, mikor megszülettem. Nem volt egészen egycentis, de levágták, mikor kicsi voltam. Az igazság, hogy ellopták tőlem a farkamat– magyarázta az énekesnő, akinek esete nagyon ritkának számít. Mindez szakértők szerint génmutáció eredménye, ez az úgynevezett „lágy farok” csigolyák nélkül, izmokból, idegekből és erekből épül fel.

Forrás: AFP, Deviantart/lessthanhuman
A 10 legszörnyűbb születési rendellenesség
Minden anya rémálma, hogy gyermeke valamilyen születési rendellenességgel jön a világra. Most megismerkedhetsz a legmegdöbbentőbb betegségekkel. A Life.hu cikkéért kattints ide!

Dupla szempillasor

A distichiasis nevű genetikai rendellenesség egyik leghíresebb képviselője az igéző szépségéről híres Elizabeth Taylor volt.

A kórkép azt jelenti, hogy az illetőt dupla szempillasorral áldotta meg a természet, ami bár minden nő álma lehet első hallásra, ám a valóságban azonban nem ilyen kecsegtető a helyzet. A rendellenesen sok mennyiségű szempilla ugyanis komoly fájdalmat, irritációt, könnyezést, illetve akár látászavart is okozhat a betegnél, kiváltképp, ha nem egyenes irányban nőnek. Ebben az esetben kontaktlencse viselését, drasztikusabb esetben műtétet javasolnak a szakértők.

Forrás: AFP

Pikkelysömör

Ez az autoimmun betegség egyáltalán nem számít ritkának: az emberek 2-3%-a szenved a vörös foltoktól, hámló, viszkető, szarusodó bőrtől. Köztük van többek között a szexi idomairól híres Kim Kardashian és a pophercegnő Britney Spears is.

Szakértők szerint a pikkelysömör örökletes betegség, kiváltó okai lehetnek a helytelen táplálkozás, a dohányzás, az elhízás és a stressz is.

Forrás: AFP
Hollywood sem tökéletes
Nem csak az előbb felsorolt hírességek az egyedüliek, akik nyíltan vállalják testi deformitásaikat. Ashton Kutcher például testi hibájának tudja be kiváló sportteljesítményét, és a fiatal Shailene Woodley sem csinál ügyet saját emberszabású történetéből. Kattints ide a Life.hu cikkéért!