Gyerekkora óta küzdött betegségével a ma 29 éves anya. Végül fél arcát adta a gyógyulásért.

A Dél-Dakotában élő 29 éves Jennifer Hiles életét egy igen ritka betegség keserítette meg már kiskorától kezdve. A fiatal anyuka arteriovénás malformatióban (AVM) szenved. Tünetei egészen kiskorában kezdődtek, ám a diagnózist csak 12 évesen állapították meg nála.

Ez a betegség gyakorlatilag az érrendszer abnormális fejlődése: a kapilláris hálózat hiányában az artériás vér közvetlenül a vénás rendszerbe ömlik, minek következtében a beteg rendkívül vérzékeny lesz. A kis Jennifernél ez a betegség azt eredményezte, hogy egyszer kiskorában egy orrvérzés miatt is mentőhelikopterrel kellett kórházba vinni.

Hosszú évnyi szenvedések után a 29 éves anyuka végre áteshetett egy olyan műtéten, ami új esélyt ad neki egy normálisabb élethez, mégha ezzel a beavatkozzásal a fél arcától meg is kellett szabadulnia.

Hiels arcába heteken keresztül töltöttek fel sóoldatot, annak érdekében, hogy kitágítsák a bőrét, és így elegendő szövet legyen a kivágott felületek helyett. Az orrát is újraépítették, méghozzá az asszony saját bordájából.

Forrás: NORTHFOTO/Ruaridh Connellan / Barcroft Media/Ruaridhconnellan/Barcroft Images

„Ezek a bőrszövet-tágítók olyanok, mintha mellimplantátumaid lennének - csak az arcodban" - magyarázta Jennifer a Mirrornak.

A műtétre New Yorkban került sor, és bár menet közben minden jól alakult, utólag voltak komplikációk: Jennifer jobb arcfele ugyanis elkezdett elhalni, ami elég nagy hegesedést eredményezett, az AVM pedig az orra alatt is elkezdett visszatérni.

„Naponta százszor belenézek a tükörbe, hogy lássam a változást, közben pedig imádkozom, hogy jobban legyek végre. Nem tudom, hogy valaha is normálisan fogok-e  kinézni. Nem tökéletes akarok lenni - inkább csak normális" - mondja Jennifer, akit a hat operációra nem csak férje, de két kislánya is elkísérte.

Forrás: NORTHFOTO/Ruaridh Connellan / Barcroft Media/Ruaridhconnellan/Barcroft Images