Sokkoló! 11 nap alatt végzett a lánnyal az agyevő amőba

Forrás: Facebook/Kerry Stoutenburgh -
agy amőba tragédia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A fiatal lány vakációzni indult szüleivel, ám tragédia lett a kiruccanás vége. 

A New York-i tinilány sokkoló történetéről a Daily Mail írt. A 19 éves Kerry Stoutenburgh a barátjával és családjával ment nyaralni a marylandi Cecil megyébe, ahol gondolt egyet, és megfürdött a helyi patakban. Ám a vízben összeszedett egy nagyon ritka parazitát.

Forrás: Facebook/Kerry Stoutenburgh

Egy héttel a nyaralás után a lány nem érezte jól magát: hányingere lett, és sokat fájt a feje. A kórházban nem találtak semmit, így hazaengedték, ám ekkor már sokkal rosszabbul volt Kerry. Először azt hitték, agyhártyagyulladása van, ám végül kiderült, egy agyevő amőba okozta a betegséget, amibe a lány 11 nappal a nyaralása után bele is halt.

Az agyevő amőba egyébként édesvízi tavakban és folyókban él, és orron keresztül jut be áldozatába. Az Egyesült Államokban az elmúlt 50 évben több, mint száz ember halt meg a parazita miatt. Legutóbb májusban írtunk egy 24 éves lányról, akit a Colorado folyóban támadott meg egy ilyen parazita.

Ahol az egészség kezdődik: így tartsd fitten az érhálózatodat!http://www.life.hu/drlife/20160913-az-sziv-es-az-erhalozat-egeszsegenek-megorzese.htmlSzakértők egyetértenek abban, hogy sok megbetegedés összefügg az erek működésével, azok állapotával. Magyarországon továbbra is a vezető halálokok egyike a keringési rendszer betegségei, amelyek kialakulásának kockázatát néhány életmódbeli tanács megfogadásával eredményesen lehet csökkenteni. Dr. LifeOrigoÚjra támad a világ egyik legpusztítóbb betegsége?http://www.life.hu/drlife/20160912-a-tortenelem-legpusztitobb-betegsegei-a-lepra.htmlA legfrissebb hírek szerint két diákot kellett elkülöníteni a Los Angelestől keletre található kaliforniai Jurupa Valley-ben, miután a tüneteik alapján leprát diagnosztizáltak náluk. Bár maga a betegség nehezen fertőz, ráadásul ma már számtalan kezelési lehetőség áll rendelkezésre, a lepra elmúlt évszázadokban okozott pusztítását elnézve bizony van okuk az aggodalomra a térségben élőknek vagy az oda utazóknak. Dr. LifeAFPKórházba került az imádott komika, Amy Schumerhttp://www.life.hu/drlife/20160913-korhazba-kerult-az-imadott-komika-amy-schumer-etelmergezest-kapott.htmlNem sült el túl jól Amy Schumer és pasija franciaországi kirándulása. Dr. Life--5 dolog, amit megtehetsz a jó közérzetérthttp://www.life.hu/drlife/20160911-5-dolog-amit-megtehetsz-a-jo-kozerzetert-futas-etkezes.htmlA nyár végével azt érzed, az energiaszinted csökken, és nehezen fogadod el, hogy lassan egyre kevesebb a napsütés, rövidebbek a nappalok. Ne feledd, minden csak azon múlik, te hogyan állsz hozzá a dolgokhoz: most mutatunk öt egyszerű, de hatásos trükköt, amelyekkel bármikor javíthatsz a közérzeteden! Dr. LifeOrigoPánikbetegségben szenvedett Deutsch Anitahttp://www.life.hu/drlife/20160913-panikbetegsegben-szenvedett-deutsch-anita-a-baratok-kozt-egykori-szereploje.htmlSzerencsére mára kigyógyult pánikbetegségéből, de egykor a Barátok közt volt szereplőjét is megviselték az életet megkeserítő rohamok. Dr. LifeRTLKLUBElhunyt az első ember, akin arcátültetést hajtottak végrehttp://www.life.hu/drlife/20160906-elhunyt-az-elso-ember-isabelle-dinoire-akin-arcatultetest-hajtottak-vegre.htmlNemrég derült ki, hogy már hónapokkal ezelőtt elhunyt Isabelle Dinoire – a nő, akin a világon elsőként végeztek sikeres arcátültetést még 2005-ben. Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.