Bár első pillantásra úgy tűnhet, mindig makulátlan a külsejük, a bőrt elcsúfító különféle megbetegedések sajnos a hírességeket sem kímélik – az ő esetükben inkább egy jó kezű sminkes vagy valamelyik képretusáló program jelenthet egyedüli megoldást. A Life.hu most összegyűjtötte a celebeket, akik tudják, mit jelent együtt élni valamilyen bőrt elcsúfító elváltozással.

Cameron Diaz és a pattanások

A Charlie angyalai sztárja sok más hollywoodi hírességhez hasonlóan korábban csúnya pattanásokkal küzdött. Bár Cameron már túl van a negyedik x-en is, a színésznő vörös pöttyeit a mai napig meg szokták örökíteni a szemfüles fotósok. Kínos, kellemetlen és frusztráló volt, nem tudtam magam szeretni miatta - mondta el Cameron egy korábban adott interjújában.

Forrás: Northfoto

Seal és a hegek

Heidi Klum exférje egy krónikus bőrbetegségnek, az úgynevezett discoid lupusnak köszönheti a gyulladt sebeket az arcán. Ezeket a sebeket őrzik az énekes arcán lévő mély hegek. Az egyelőre gyógyíthatatlan betegség szövődményeit kortizoltartalmú kenőccsel, a fájdalmas hegesedést és annak láthatóságát pedig injekcióval tudják csökkenteni. Korábban nagyon szomorú voltam a sebhelyeim miatt. Ma már nagyon szeretem őket  – mondta el az énekes egy korábban adott interjújában. A lupusról bővebben ide kattintva olvashatsz.

Forrás: Northfoto

Renée Zellweger és a rosaceás bőr

Bár a rosaceás bőr leginkább a 40-60 év közötti hölgyekre jellemző bőrbetegség, az Oscar-díjas színésznőt viszonylag hamar utolérte ez az eleinte bőrpírral, később pedig egyre erősödő pirossággal járó betegség. A rosacea oka egyelőre ismeretlen, a hátterében a bőrerek túlzott tágulata állhat.

Renée a hírek szerint nem antibiotikummal és szteroidos kezelésekkel igyekszik csillapítani a tüneteket, hanem egy speciális oxigénes kúrával, amely után egy enyhe mikrodermabrázót hajtanak végre, vagyis lecsiszolják a Bridget Jones sztárjának arcbőrének felső rétegét. Ezzel nem csupán a rosaceás tüneteket csillapítja, hanem fiatalon is tartja a bőrét.

Forrás: Northfoto

Morgan Freeman és a pöttyei

A színész az úgynevezett dermatosis papulosa nigra nevű betegségnek köszönheti azokat az apró, sötét, kiemelkedő foltokat az arcán, amely leggyakrabban a sötétebb bőrszínű embereket érinti. A jóindulatú elváltozás jeleit lézeres kezeléssel tudják csökkenteni. A betegséget egyébként a színész nyomán sokan „Morgan Freeman-pöttyöknek" nevezik.

Forrás: Northfoto