A rendszeres mozgás nem csupán az egészséged megőrzésében segíthet, hanem a munkahelyi hatékonyságodat is növelheti, ráadásul a stressz ellen is jó megoldást nyújthat.

Napjainkban a legtöbb ember ülőmunkát végez, és a munkaidő letelte után sem szán időt a testmozgásra.

Pedig tanulmányok kimutatták, hogy a rendszeres edzés miatt boldogabbá és kiegyensúlyozottabbá válunk a felszabaduló endorfin miatt, illetve hatékonyabb munkavégzésre is vagyunk képesek. Ráadásul a stressztűrésünk is fokozódik, így nem lesz olyan nagy befolyással ránk az irodában jelen lévő esetleges feszültség.

Forrás: Thinkstock

„Testedzés hatására az agy vérellátásának fokozódása miatt javul annak oxigénellátottsága, melynek eredményeként javul a memória, valamint az információfeldolgozás gyorsasága.Emellett fokozódik a koncentrációképesség, a munka iránti elkötelezettség, a stressztűrő képesség, egyszóval a munkahelyi teljesítmény is kedvező átalakuláson megy keresztül.Ráadásul rendszeres mozgás hatására javul a helyzetmegoldó képesség, valamint a test pozitív átalakulása miatt nő az önbizalom, a testi elégedettség, amely tovább fokozza a munkahelyi sikereket” – mondta el Németh Vivien, az Életmód Orvosi Központ mozgásterapeutája.

További érdekes infókat a Szívderítő.hu oldalán olvashatsz.