Ezt árulják el rólad az ujjaid! Kezeket elő, teszteld!

Forrás: Dreamstime -
depresszió szorongás mutatóujj gyűrűsujj sport
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A mutató- és a gyűrűsujj összehasonlításából kiderül, hogy hajlamosak vagyunk-e a szorongásra, a depresszióra, vagy éppen jó sportoló válna-e belőlünk -  állítják egyes idegtudósok.

Ha a mutatóujjunk hosszabb, mint a gyűrűsujjunk, jó eséllyel nincsenek túl jó képességeink, ha sportokról van szó, annál jobban teljesítünk viszont a verbális memóriateszteken. Úgy néz ki, ez a csoport hajlamosabb a depresszióra és a szorongásra is.

Forrás: Dreamstime

Ha azonban a mutatóujjunk rövidebb, mint a gyűrűsujjunk, akkor kevésbé vagyunk hajlamosak a szorongásra, jobban mennek a mentálisan megerőltető 3D-rotációs feladatok, és jobbak vagyunk a sportban is.

A szakember azt is tudni akarta, hogy a méhbeli tesztoszteronadag különbsége mellett milyen egyéb eltérések mutatkoznak emberek között az ujjaik hossza alapján. Az Oxford University és a Northumbria University munkatársai 600 férfi és nő adatait hasonlították össze kutatásuk során.

Struccpolitika: A szülők többsége tagadja, hogy a gyereke kövér lennehttp://www.life.hu/drlife/20161022-a-szulok-tobbsege-tagadja-hogy-a-gyereke-kover-lenne.htmlA túlsúlyosnak számító gyerekek szüleinek csupán 9 százaléka ismeri be azt, hogy a csemete kövér: a többiek egyszerűen tagadják, hogy így volna.Dr. Life--Rékasi Károly: az amputáció is szóba kerülthttp://www.life.hu/drlife/20161022-rekasi-karoly-nagy-orommel-fogadta-a-jozsef-attila-szinhaz-es-az-ujnyugat-irodalmi-kor-felkereset-az.html A 16 hónapja súlyos motorbalesetet szenvedett színész a felolvasó szerepében tért vissza a színpadra. Rékasi Károly nagy örömmel fogadta a József Attila Színház és az Újnyugat Irodalmi Kör felkérését Az örök Szindbád című egyórás előadásra. Rékasi jelenleg is bottal jár, sérült lábát csak kézzel tudja arrébb rakni. Ennak kapcsán elmondta azt is, hogy néhány hónapja az amputáció is felmerült, mint lehetséges alternatíva. Ekkor az öngyilkosság gondolata is megfordult a fejében. Dr. Life--Párizsba utazott Kulka János – Egyedül hagyta el az országothttp://www.life.hu/drlife/20161014-parizsba-utazott-kulka-janos-szinesz-aki-felepult-a-strokebol.htmlBár a múltkor már színpadra is állt Kulka János, arra senki nem számított, hogy egyedül külföldi utazásra is vállalkozik. A stroke-on átesett színész úgy tűnik, teljesen jól van, és talán hamarosan erről a színházrajongók estéről estére meggyőződhetnek. Dr. Life--Te mikor zuhanyzol: reggel vagy este? Ezt árulja el róladhttp://www.life.hu/drlife/20161022-reggeli-vagy-esti-zuhanyzas-a-jobb.htmlTe reggel vagy este szeretsz inkább zuhanyozni. van, amikor praktikusabb mint máskor? Személyiség vagy időbeoszás függő? A Harvard Egyetemen erre jutottak. Dr. Life--Komoly balesetet szenvedett Klapka Györgyhttp://www.life.hu/drlife/20160924-klapka-gyorgy-balesetet-szenvedett-de-nem-ment-korhazba.htmlA 88 éves Klapka György hatalmasat esett: a csípője és a válla is megsérült. Dr. Life--Ezért fájhat a melled: 8 gyakori okhttp://www.life.hu/drlife/20160730-ezert-fajhat-a-melled-8-gyakori-ok-amelyek-elofordulnak.htmlA szakértők szerint a különféle korú nők mintegy 70 százaléka találkozik élete során az emlőfájdalommal, ezeknek az eseteknek csupán azonban a 15 százaléka igényel orvosi kezelést. Íme, a leggyakoribb okok.Dr. LifeOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.