Te reggel vagy este szeretsz inkább zuhanyozni. van, amikor praktikusabb mint máskor? Személyiség vagy időbeoszás függő? A Harvard Egyetemen erre jutottak. 

Biztos neked is van olyan ismerősöd, aki el sem tudja képzelni, hogy este fürdés nélkül bújjon az ágyba, de tutira arra vonatkozóan is hallottál érveket, hogy miért elképzelhetetlen zuhanyzás nélkül indítani a napot. 

Elsőre mindkét iskola érvei logikusnak tűnnek, tisztán ágyba bújni, illetve frissen kezdeni a napot, ennek is, annak is van értelme, de mégis melyiknek több?

Forrás: Thinkstock

Shelley Carson Harvard Egyetem professzora szerint ez ember-, személyiség-, és helyzetfüggő. Úgy véli, a kreatív szakmában dolgozó embereknek leginkább a reggeli zuhanyzás való, ugyanis a vízsugár alatt nagyobb eséllyel pattannak ki világmegváltó gondolatok, ötletek a fejükből, míg az esti zuhanyozás azoknak ajánlott, akik nem tudnak kikapcsolni maguktól és még otthon is a napi gondokon pörögnek. 

És mi a helyzet azzal, ha valaki mindkét napszakban tisztálkodik? Nos, erre is van bőven példa, ám nem egy kutatás szerint a túl sok zuhanyzás egyáltalán nem olyan egészséges.