A 16 hónapja súlyos motorbalesetet szenvedett színész a felolvasó szerepében tért vissza a színpadra. Rékasi Károly nagy örömmel fogadta a József Attila Színház és az Újnyugat Irodalmi Kör felkérését Az örök Szindbád című egyórás előadásra. Rékasi jelenleg is bottal jár, sérült lábát csak kézzel tudja arrébb rakni. Ennak kapcsán elmondta azt is, hogy néhány hónapja az amputáció is felmerült, mint lehetséges alternatíva. Ekkor az öngyilkosság gondolata is megfordult a fejében.

"Kifejezetten kedvelem a kamaraszínpadokat, ahol ennyire közel lehet lenni a nézőhöz. Ez nekem egy ajándék, és ha tudnék rendesen mozogni, még izgalmasabb dolgokat lehetne csinálni. Óriási ajándék volt nekem ez az előadás. Nemcsak a lábamnak, hanem a lelkemnek is szüksége van gyógyulásra" - nyilatkozta Rékasi. 

Fotó: Marton Szilvia/Origo

"Rettenetes dolog, hogy a lábamat még mindig nem tudom behajlítani, és kézzel kell arrébb tennem, vagy nehezen állok fel, ha éppen arra van szükség a darabban. De igyekeztem nem ezzel foglalkozni, inkább örülök minden olyan pillanatnak, ami ebben a helyzetemben is adódik egyáltalán. Legyen az egy szinkron vagy egy felolvasóest. Pici dolgok ezek azokhoz képest, amit a baleset előtt csinálhattam, de most ez van. Egyelőre csak időszakosan sikerül legyőzni a gyulladást. Amikor fellép a gyulladás, a gyógytornát is abba kell hagynom, és a csontfejlődés is leáll. Még mindig van hiátus a combcsontomban, ezért a lábam rövidebb lett" – magyarázta a színész a Borsnak

"Felmerült, hogy le kell vágni a lábam, de nem a fertőzés miatt... " - tette hozzá. A színész orvosainak hála, el tudta kerülni az amputációt. Sérülése ugyanis olyan magasan van a combján, hogy ha el kellett volna távolítani a végtagját, azt csak csípőből lehetett volna, tudta meg a napilap.