A 18 éves Jodie-Leigh Neil életében 2013-ban kezdődtek az étkezési zavarok. A lány nem tudta feldolgozni legjobb barátja tragikus halálát, és az ételmegvonásba menekült. 

A Yateley-ből származó, 18 éves Jodie-Leigh Neil élete 3 éve siklott félre: ekkor veszítette el legjobb barátját egy tragikus balesetben. 31 kilóra lefogyott, naponta 20 kalóriát vett magához, és az éjszaka közepén is nekiállt edzeni. 

Forrás: Instagram/Jodie-Leigh Neil

Hamarosan már nem lehetett kikerülni, hogy szakemberek vegyék kezelésbe: 2014-ben anorexiát, szorongást és depressziót állapítottak meg a fiatal lánynál. Az orvosok megmondták neki, vagy felépül, vagy belehal a betegségébe. A lány azonban élni akart, most pedig sötét hónapjairól mutat magáról képeket, hogy bizonyítsa, ilyen mélyről is vissza lehet ám jönni. 

Már nem tudtam ülni a vécén, a csontjaim nem bírták, guggolnom kellett. Gyakran elájultam, sokszor remegett kezem-lábam. Erőszakos voltam a szüleimmel, sokszor karmoltam őket véresre - mert egy hang erre buzdított a fejemben- mesélte a fiatal lány, aki egy ideig napi 700 kalórát vitt be a szervezetébe, később azonban még ezt is csökkentette: reggelire csak egy kis zselét evett, ebédre egy pohár narancslevet, vacsorára zöldséget és nulla kalóriás tésztát. 

Jodie ma már jól van, sikerült jópár kilót magára szednie, ehhez azonban folyamatos orvosi segítségre, és családja, barátai szeretetére volt szüksége.