26 centivel született a kisbaba. Rayden annyira pici, hogy apja jegygyűrűje átéri a bokáját.

26 cm-rel és kevesebb, mint fél kg-os súllyal született egy kisbaba a terhesség 25. hetében. A pici annyira apró, hogy édesapja jegygyűrűje is átéri a csöppség bokáját.

Az édesanya, Marissa Mondragon elmondása szerint sokkolóan hatott rájuk kisabájuk korai születése. A kis Rayden császármetszés útján érkezett a világra; oxigénhiányos állapota miatt az orvosok nem mertek kockáztatni, azonnal világra segítették a csöppséget. - tudta meg aDailyMail.

Képünk illusztrációForrás: Dreamstime

Marissának és férjének, Robertnek már van egy 6 éves kisfiuk is, akivel a várandósság komplikáció mentesen lezajlott. A jelenlegi terhesség is jól indult, egészen a 21. hétig. Ekkor az anyát azonnal kórházba szállították, mert a kicsi láthatóan oxigénhiányos állapotban volt.Császármetszést terveztek végrehajtani, ám a washingtoni szabályok szerint 26 hetes kor alatt nem végezhető el a beavatkozás. Az anya egy 3 hetes szteroidkúrán vett részt, hogy a kicsi szervezete megerősödjön, majd elvégezték az

életmentő műtétet.

kisbaba, koraszülött, kórház, csecsemő, inkubátorForrás: Thinkstock
Képünk illusztráció.

Anélkül a baba nagy eséllyel életét vesztette volna az anyaméhben.

Ugyan Rayden még mindig nagyon pici, a tüdeje már sokat erősödött. Azonban a család még mindig bizonytalan a jövőt illetően, hiszen senki nem tudja megmondani, hogy okozott-e maradandó károsodást a koraszülés. „Szerencsére Rayden napról-napra erősebb. Minden újabb nap egy küzdelem a számára, de bízunk abban, hogy egyszer majd fejlett és egészséges lesz."