Egy nemrég elkészült kutatás szerint komoly egészségügyi kockázatot is jelenthetnek az előre csomagolt gyorsételek két vegyi anyaguk miatt.

Nem csupán a vonalaid miatt teszed jobban, ha lemondasz a sós ropogtatnivalókról és az előre csomagolt ételekről. Egy friss kutatás szerint ugyanis az egészséged is bánhatja azt, ha túl sok ilyen jellegű élelmiszert fogyasztasz, ezek az ételek ugyanis az úgynevezett ftalát nevű vegyületek forrásai, amelyek egy sor egészségügyi problémát okozhatnak a szervezetben, mint például hormonzavart vagy a spermaszám csökkenését. 

Forrás: Thinkstock

Az Environmental Health Perspectives című folyóiratban publikált új tanulmányban megállapították, hogy azok esetében, akik sok gyorsételt fogyasztanak, magasabb két olyan anyag szintje, amelyek akkor fordulnak elő, amikor a szervezet lebontja a ftalátokat (ezzel az anyaggal teszik egyébként hajlékonyabbá a műanyagokat). 
Akkora koncentrációs szintet mértek ebben a csoportban, ami a korábbi egészségügyi vizsgálatok szerint eléri a káros hatást  – mondja a tanulmány szerzője, Ami Zota, aki a George Washington Egyetem Milken Közegészségügyi Intézetének környezet- és munkaegészségügyi adjunktusa.
Még több érdekes információt a Szívderítő.hu oldalán olvashatsz ide kattintva