Változtass, hogy változhass – mondták annak idején a bölcsek is. Az alábbi lista nem(csak) azoknak szól, akik százszázalékosan elégedettek (most komolyan, van ilyen?), sokkal inkább azoknak, akik szeretnék a lehető legjobbat és legtöbbet kihozni magukból és az életükből, ha már egyszer megadatott nekik. Garantáljuk, hogy új ember nem leszel, de jobb talán igen. Íme.

Ne gyűlölködj! 

Ailbhe Malone, a Buzzfeed újságírója mindezt úgy fogalmazta meg: ha van három perced, akkor hagyd abba a gyűlöletet szító beszélgetések olvasását. Ha valaki nap mint nap csak felhúz már a puszta látványával is, akkor ne nézegesd őt Facebookon/Instagramon/bárhol.  Ne kövesd a blogját, ne olvasgasd a kommentjeit. Idetartozik még az irigység is, amit mi, nők, nagyon jól tudunk demonstrálni. Az élet túl rövid ahhoz, hogy ilyen haszontalan és az építő jelleget abszolút nélkülöző elfoglaltságokkal töltsük. 

Forrás: giphy

Határozd meg te saját magadat! 

Okulj Nicole Richie példájából: a celebcsemete egy korábban közzétett írásában fogalmazta meg, mennyire zavarta őt, hogy mindenki „a lázadó” címkét próbálta ráaggatni, amellyel később saját maga is elkezdett azonosulni. De nem akartam elbújni előle, nem akartam megváltoztatni, csak engedtem, hogy előrevigyen engem.  Egy szóval: ne engedd, hogy beskatulyázzanak, legyél önmagad, fogadd el önmagad, és talán így egy kicsit egyszerűbbé válik minden. 

Forrás: giphy

Mindenkinek jár egy napi rituálé 

Például menj le a kollégákkal egy kávéra, vagy csak üljetek ki a konyhába, és beszélgessetek. Vagy főzz magadnak egy teát, és pörgesd végig a híreket, vagy csak simán a kedvenc magazinodat, újságodat. Esetleg fordíts néhány percet arra, hogy amíg például hazafelé tartasz a munkából, felhívod az anyukádat, a régen látott nagymamádat, a testvéredet, a barátnődet – biztos lehetsz benne, hogy kivétel nélkül mindegyikük örülni fog neked. Bármit is nevezel ki rituálénak, a célja mindenképp az legyen, hogy téged boldoggá tegyen. 

Forrás: giphy

Nézd meg, mások hogyan boldogulnak!

Másoktól lehet a legtöbbet tanulni. Korábban itt olvashattál például arról, hogyan küzdött meg a neves életmódblogger, Marisa Lancione a szorongásával. Ugyanebben a témában érkezett már hozzánk nyílt levél egy olvasónktól is. Itt pedig az akkor 23 éves Regina beszélt őszintén arról az időszakáról, amikor kis híján belehalt étkezési zavarába. A lényeg, hogy nem csupán neked vannak problémáid, mindannyian ugyanabban a hajóban evezünk, ezért érdemes nyitottnak és befogadónak lenni, mert hát sohasem tudhatod. 

Forrás: giphy

Tedd szabaddá magad egyetlen estére!

Manapság talán nincs is nagyobb luxus annál, mint semmit sem csinálni. Pedig nagy szükség van rá. Jelölj ki egy estét, amikorra nem tervezel semmit,  nem mész sehová, és azt fogsz csinálni, amihez éppen akkor kedved van. Legyen az szépirodalom vagy butyuta magazinok olvasgatása, főzőműsorok vagy filmek nézése, esetleg egy séta a környéken, simán bele kell, hogy férjen az idődbe. 

Forrás: giphy

Ha senki nincs, ki elringasson...

Ezt egy barátnőmnél láttam, és nagyszerűnek találtam: az ő telefonja minden este pontban kilenckor csörgött azzal az üzenettel, hogy „szeretlek”. Éppen ebben az időszakban szakított a szerelmével, aki, mint elmondta, mindennap tudatta vele, mennyire imádja őt. Vele nem működött, de ha már ő nem mondja, én miért ne mondhatnám magamnak?  – kérdezett vissza, és igazat kellett neki adnom. Egy szó, mint száz: szeressétek magatokat, gyerekek! 

Forrás: giphy