Matilda Callaghan egy nagyon ritka bőrproblémával született, és azóta is állandó kezelésre van szüksége. A 6 éves kislány arcát pöttyök borítják, a szüleinek pedig már közel húszmillió forintot kellett költenie a házukra, hogy a kislánynak komfortosabb legyen az élete. 

A hatéves Matilda Sturge-Weber-szindrómával született; ez egy különösen ritka neurológiai - és bőrbetegség, mely komoly tanulási nehézségeket, bénulást és görcsrohamokat okozhat. A lány arcát mindenhol anyagjegyek borítják, így kéthavonta lézeres kezelésre van szüksége, egészen 16 éves koráig - a kezelésekkel ugyanis megakadályozható az anyajegyek növekedése. 

Matilda Sturge-Weber-szindrómával születettForrás: Paul Callaghan

A kislány még csak 6 éves, de már közel 30 operáción van túl, szülei, Paul és Rebecca pedig az utóbbi másfél évben közel húszmillió forintot költöttek arra, hogy házuk élhetőbb hely legyen Matilda számára. Többek között egy liftre és egy gőzkabinhoz hasonló szobára is szüksége volt a tolókcsival közlekedő kislánynak. Matildának ugyanis teste jobb oldalát is anyajegyek borítják, ezek pedig akadályozzák a látását, a beszédjét, az ezekből kialakult problémák miatt van gondja a járással is. 

Matilda szülei az utóbbi másfél évben közel húszmillió forintot költöttek arra, hogy házuk élhetőbb hely legyen a kislány számáraForrás: Julie Lomax Photography for Stiltz Lifts

Matildának már a születésekor műtétre volt szüksége, két luk volt ugyanis a szívén.