Híresek, gazdagok és szépek, ám ők is csak emberek, akiknek ugyanúgy kijutott az élet kevésbé kellemes oldalából, és még a halállal is szembe kellett nézniük. A Life.hu most összegyűjtötte azokat a sztárokat, akikről nem is sejtetted, hogy egykor egy hajszálon múlott, hogy túlélik-e súlyos betegségüket.

Cynthia Nixon

A Szex és New York Mirandájánál 2006 októberében diagnosztizáltak mellrákot. A színésznő, aki éveken át titokban tartotta egészségügyi kálváriáját, szerencsésen felépült a betegségből. Valahol belül mindig is tudtam, hogy mellrákom lesz – nyilatkozta korábban a színésznő, akinek édesanyja is megküzdött ezzel a betegséggel, emiatt pedig tisztában volt azzal, hogy ő is veszélyeztetett. Cynthia Nixon a világ egyik legnagyobb mellrákellenes szervezeténél ténykedik, hogy felhívja a figyelmet erre a betegségre.

Cynthia Nixon szerencsésen felépült a betegségbőlForrás: AFP

Pamela Anderson

A Baywatch szőke bombázója először 2002-ben, Amerika egyik legnépszerűbb tévéműsorában, a The Howard Stern Show-ban beszélt őszintén arról, hogy hepatitis C-je van, ami miatt lehetséges, hogy csupán évei vannak hátra.

A színésznő saját elmondása szerint exférje, Tommy Lee által kapta el a májzsugort és májdaganatot is okozó betegséget, amikor ugyanazt a tetováló tűt használták. Pamela múlt évben közösségi oldalán jelentette a jó hírt, hogy hosszú évek után egy kísérleti kezelésnek hála legyőzte a betegségét. Tizenhat évvel ezelőtt halálos ítéletként fogtam fel a dolgot...valóban egy sötét felhő időzött fölöttem” – fogalmazott a színésznő.

A Baywatch szőke bombázója Tommy Lee által kapta el a májzsugort és májdaganatot is okozó betegségetForrás: AFP

Christina Applegate

A Rém rendes család Kellyje 36 éves volt, amikor korai stádiumban lévő mellrákot diagnosztizáltak nála. A színésznőt megoperálták, ám később kiderült, hogy Angelina Jolie-hoz hasonlóan ő is hordozza azt a bizonyos BRCA1 gént. Christina emiatt a dupla masztektómia mellett döntött. Nagyon gyorsan döntöttem.Ez egy olyan dolog volt, hogy reggel felkeltem, és éreztem, hogy ez a helyes. El kell engednem őket” – emlékezett vissza döntésére a sztár, aki azóta szerencsésen felépült betegségéből.

A Rém rendes család KellyjeForrás: AFP

Hugh Jackman

Bár az X-Men-filmekben veszélyesebbnél veszélyesebb ellenfelekkel küzdött meg Farkasként, Hugh Jackmant a való életben a bőrrákja tartja állandó rettegésben. A kétgyerekes színésznél 2013-ban diagnosztizáltak karcinómát, amely miatt azonnal műteni kellett. Soha nem használtam fényvédőt, amikor gyerek voltam, így első számú veszélyeztetett voltam” – mondta el egy korábbi interjújában a sztár, akinél egy filmforgatás során vette észre a sminkese a bőrén lévő elváltozást. Sajnos Jackman kálváriája nem ért véget: idén februárban ismét kiújult a bőrrákja.

Hugh Jackmant a bőrrákja tartja állandó rettegésbenForrás: AFP